Review Usana

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Veel mensen zouden graag gezonder door het leven willen gaan maar weten vaak niet de juiste manier. Met deze Review over Usana wil ik graag duidelijk maken dat het niet moeilijk hoeft te zijn. Naast regelmatig bewegen is het ook belangrijk om goede voedselsupplementen tot je te nemen.

Diverse onderzoeken wijzen uit dat hoogwaardige voedselsupplementen de kans op hart en vaatziekten aanzienlijk kunnen verminderen!

Usana behoort wereldwijd tot een van de beste leveranciers wat betreft hoogwaardige voedselsupplementen.

Hoofdkantoor van Usana

Graag wil ik je wat meer informatie over Usana en de verschillende producten geven en tenslotte mijn persoonlijke ervaringen beschrijven.

Dr Myront Wentz oprichter Usana

Dr Myront Wentz oprichter Usana

Wetenschapper Dr Myront Wentz is de oprichter van Usana. In zijn jonge jaren zag hij dat veel van zijn vrienden en familieleden dood gingen aan en hart en vaatziekten en kanker. Om uit te zoeken wat de reden hiervan zou kunnen zijn starte hij een studie als microbioloog.

Dr Myron Wentz ontdekte echter dat veel ziektes voorkomen kunnen worden bij gebruik van hoogwaardige voedselsupplementen.

Usana bestaat sinds 1992 en levert zijn producten aan meer dan 23 landen over de wereld en is nog steeds groeiende.

Dat de producten over de hele wereld goed worden gewaardeerd blijkt uit de meer dan 475 awards die ze hebben ontvangen voor hun kwaliteit en bewezen resultaten.

Topsporters die Usana gebruiken

Vele topatleten die Usana gebruiken

Vele topsporters maken gebruik van Usana producten. Als topsporter is het uiteraard belangrijk dat je de juiste voedselsupplementen tot je neemt. Van Usana ontvang je 1 miljoen dollar schadevergoeding als verboden middelen in hun producten blijken te zitten.

Ondanks dat we natuurlijk niet allemaal topsporters zijn is het toch belangrijk om een gezond leven te leiden.

Meestal zijn we dagelijks onderhevig aan UV straling, vervuiling, gemanipuleerd voedsel en stress. Dit kan allemaal leiden tot het beschadigen en snel verouderen van onze lichaamscellen!

Een goed uitgebalanceerd dieet met voldoende vitamines, mineralen en antioxidanten zijn van groot belang voor een gezond leven. Het gevolg hiervan is dat alle 100.000 miljard cellen in ons lichaam perfect met elkaar gaan samen werken!

Doodsoorzaak

De grootste doodsoorzaak wereldwijd met maar liefst 17 miljoen per jaar zijn hart en vaatziekten. Reden hiervoor is in de meeste gevallen een verkeerde levensstijl. Zoals te veel roken, overgewicht, diabetes, hoog cholesterolgehalte, fijn stof en stress.

Door je levensstijl aan te passen met meer te bewegen, gezonder te gaan eten in combinatie met voedselsupplementen hebben bewezen dat de kans op hart en vaatziekten aanzienlijk zal verminderen.

De Usana producten

De Cellsentials van Usana

De Cellsentials van Usana beloven zoveel meer te zijn dan een gewone multivitamine. Bij dagelijks gebruik krijg je de ideale uitgebalanceerde hoeveelheid vitamines, mineralen, antioxidanten en allerlei belangrijke voedingstoffen.

Als je een over een normale gezondheid beschikt dan zijn twee tabletten van Cellsentials per dag perfect als optimale voeding. De mineralen en antioxidanten zijn o.a. voor het beschermen en vernieuwen van je lichaamscellen.

Usana heeft patent op het zogenaamde InCelligence Complex. Deze zorgt ervoor om je natuurlijke vermogen van je lichaam te activeren tegen stress en het behouden van gezonde lichaamscellen.

Ze bieden o.a. verbetering van het immuunsysteem, cardiovasculair systeem, huid en nagels, ogen, hersens, zenuwsysteem, boten en gewrichten, spieren en weefsels, schildklier, lever, stofwisseling en energie.

De combinatie van Vita Oxidanten en Core Minerals geeft resultaten die je gaat voelen! Onderzoek heeft uitgewezen dat je na een maand vitaler gaat voelen en een verbetering van je mentale en fysieke gezondheid gaat ervaren.

Overdosis?

Sommige mensen zijn soms bang dat het lichaam een overdosering kan krijgen van teveel vitamines.

Elk tablet van Usana is dusdanig samengesteld dat ie optimaal door het lichaam wordt opgenomen waardoor overdosis niet mogelijk is.

Usana Biomega visolie

Visolie van Usana

De visolie supplementen bevatten een gebalanceerd en geconcentreerde bron van gunstige omega 3 vetzuren inclusief EPA en DHA in een geschikte capsule formaat.

De Omega 3 vetzuren ondersteunen je cardiovasculaire gezondheid en zorgt voor een betere werking van de hersenen, zenuwen, gezichtsvermogen, onderhoud van de botten en gewrichten, immuunsysteem en gezondheid van al je cellen.

Er is voor gekozen om de BiOmega visolie van Usana te maken van ansjovis en sardientjes. Dit zijn kleine vissen met een korte levensduur gekweekt in zuiver water. Hierdoor is o.a. de kans op verontreinigingen minder aanwezig dan bij grotere vissen zoals zalm en tonijn.

Procosa

Procosa

Naast de Biomega heeft Usana een andere optimizer die vooral betrekking heeft op het beschermen en gezond houden van de gewrichten.

Gezonde gewrichten zorgen ervoor dat de botten comfortabel kunnen bewegen. Tussen de botten zit de gewrichtsholte. Deze kleine ruimte is voorzien van kraakbeen dat als een schokdemper werkt.

In bepaalde gevallen kan het kraakbeen afbreken en dunner worden. Met als resultaat meer wrijving, stijfheid en pijn. Procosa bevat een unieke mix van InCellgence joint-support complex in combinatie met vitamine C en andere voedingstoffen die ervoor zorgen dat de gewrichten gezond blijven.

Persoonlijke note: Mijn vrouw heeft al ruim 30 jaar rugklachten i.v.m. ernstig ongeluk maar haar klachten zijn aanzienlijk verminderd na gebruik van deze optimizer!

Proflavanol C100

Proflavanol

Deze optimizer biedt een krachtige combinatie van druivenpitten en Usana gepatenteerde vitamine c mix en zijn verantwoordelijk voor een gezonde bloedcirculatie en een goed werkende immuunsysteem(Vooral in deze tijd erg belangrijk!)

De maatschappij waarin we leven is helaas niet altijd even goed voor onze gezondheid! Vervuiling , gemanipuleerd voedsel, allerlei straling kan resulteren in beschadiging van onze lichaamscellen. Terwijl stress, blootstelling aan bepaalde bacteriën of intensieve inspanning kunnen weer je immuunsysteem enorm belasten!

De bewezen voordelen van Proflavanol zijn oa:

-Goede onderhoud van je gezondheid door het neutraliseren van vrije radicalen.

-Voor goede bloedcirculatie en versterking van onze hart en bloedvaten.

-Zorgt voor normale cholesterol waarden.

-Versterking van het immuunsysteem en zenuwsysteem.

-Voor een jonger uitziende huid.

-Beschermd de lichaamscellen tegen snelle veroudering.

MagneCal D

MagneCal D van Usana

Voor gezonde botten is een bepaalde hoeveelheid vitamine D, calcium en magnesium een vereiste. Al deze ingrediënten zijn terug te vinden in de vitalizer MagneCal D van Usana.

Calcium is nodig voor onderhoud van je botten, tanden en immuunsysteem.

Vitamine D zorgt er o.a. voor dat het lichaam calcium op een effectieve manier opneemt.

MAgnesium helpt mee voor het reduceren van vet en speelt een belangrijke rol bij onze spijsvertering. Daarnaast zorgt het voor het onderhouden van een gezond zenuwsysteem en spier functies.

Gezonde spijsvertering

Een gezonde spijsvertering is de kern van je algemene gezondheid! Want deze helpt het lichaam de voedingstoffen die we eten op een goede manier af te breken zodat ze gemakkelijk geabsorbeerd kunnen worden.

Zo worden de voordelen van de vitaminen, mineralen en antioxidanten geoptimaliseerd en voedingstekorten voorkomen!

Voor een goede spijsvertering heeft Usana een probiotisch voedingssupplement. Deze bevordert een natuurlijke balans voor een gunstige darmflora.

Probiotic van Usana

Elk staafje is gevuld met 12 miljard eenheden van levensvatbare bacteriën waarvan het bewezen is dat ze de hardvochtige en zure omgeving van de maag overleven. Een groot percentage van de afweercellen van het lichaam bevinden zich in de darmen. Het verzorgen van een gezonde spijsvertering heeft dus ook weer effect op je immuunsysteem!

De staafjes zijn eenvoudig aan je eten of drinken toe te voegen.

Mijn ervaring

Omdat gezondheid voor mij belangrijk is heb ik de afgelopen jaren verschillende vitamines en voedselsupplementen uit geprobeerd. Moet eerlijk bekennen dat ik vaak geen verschil merkte maar ze toch slikte voor de zekerheid! Mijn ervaring is dat ik bij de vitamines van Usana al snel een verschil opmerkte!

De eerste dagen voelde ik me een beetje misselijk vanwege het detoxen maar al snel merkte ik op dat ik minder moe was dan voorheen.

Nu gebruik ik de vitamines van Usana al een paar jaar en moet zeggen dat ik niet meer zonder kan!

Uiteraard hebben ze vele awards gewonnen maar de beste manier is nog altijd om het zelf uit te proberen.

Nadeel

Nu heeft elk voordeel ook zijn nadelen. Het enige nadeel is dat het toch wel duurder is dan de meeste vitamines die je in de winkel om de hoek zult tegenkomen.

Als je over een normale gezondheid beschikt maar opzoek bent naar een uitgebalanceerde voedselsupplement dan zijn de Cellsentials van Usana al meer dan genoeg. Dan zit je op ongeveer 50 cent per dag voor de benodigde twee tabletten! Dus op zich valt dat wel mee!

Is het de moeite waard?

Dat is een afweging die ieder voor zich zelf moet maken! We leven in een tijd waar het volgens mij enorm belangrijk is om ons immuunsysteem te verbeteren!

Zie dat er mensen zijn die net als ik vroeger maar een willekeurige vitamine gaan slikken voor de zekerheid. Maar waarom niet voor een voedselsupplement gaan die zich heeft bewezen al jaren als allerbeste te zijn!

Weet een ieder geval zeker dat je binnen de kortste keren verbeterde resultaten zult ervaren zowel fysiek als mentaal!

Als je interesse hebt om 1 van de voedselsupplementen aan te schaffen klik dan op de afbeeldingen.

Voor meer info mag je me altijd mailen op martin@rideaway.nl

Heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *