Review Stella fietsen

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Bij deze wil ik graag een review geven over mijn ervaring met Stella E-bikes.

Na lang twijfelen ben ik op een gegeven moment overgestapt van een gewone fiets naar een elektrische fiets van het merk Stella! Maar dat ging niet zomaar! Als sportieve 50 plusser wilde ik in het begin helemaal niets met een elektrische fiets te maken hebben! Maar mijn vrouw wilde me toch eens een keertje overhalen om een e-bike te gaan huren om het uit te proberen.

Koppig dat ik was huurde ik de eerste keer toch een normale fiets samen met een aanhanger voor mijn 40 kilo wegende hond! Nou ik heb het geweten! Nooit gedacht dat de duinen in de buurt van Scoorl zo hoog waren! Was helemaal kapot!

Dat liet ik me geen tweede keer gebeuren! Dus een volgende keer toch maar een fiets met ondersteuning gekozen. Wat een verschil was dat! Uiteindelijk ruim 40 km gefietst door de mooie duinen. Ik heb nog nooit zo van de omgeving genoten! Want dat is het grote pluspunt van een elektrische fiets. De afgelegde afstand is vaak sowieso groter dan op een normale fiets maar ook nog een keertje veel relaxter waardoor je meer geniet van de omgeving en de natuur!

Je begrijpt dat ik na deze ervaring helemaal overstaag ben gegaan! Zo zie je maar!

Opzoek

Als ik iets wil gaan kopen dan ga ik altijd het internet doorspitten opzoek naar testen en reviews. Wat me opviel bij de testen van e-bikes was dat je soms een groot verschil hebt in de resultaten. Zo wordt de ene fiets door bijvoorbeeld de consumentenbond in de hemel geprezen terwijl in een andere test dat weer helemaal niet het geval is.

Dus dan maar in de praktijk ervaren welke het beste bevalt. Gelukkig heb je vele fietswinkels en testcenters in Nederland waar je terecht kunt om het een en ander uit te proberen. Nu was mijn oog in eerst instantie op het merk Gazelle gevallen. Absoluut een prima fiets maar vond de prijs voor mezelf een beetje aan de hoge kant. Zeker als je opzoek gaat naar een uitvoering met een middenmotor.

Welke aandrijving?

Wat is nu de beste keuze voor de plaatsing en aandrijving van de motor?

Zo ben ik er achter gekomen dat een middenmotor gemiddeld genomen iets meer geluid produceert dan een voorwiel aangedreven motor.

Maar dat de fiets beleving meer overeenkomt zoals bij een normale fiets.

Het grootste voordeel van een middenmotor t.o.v. een voorwielmotor is absoluut de trekkracht! Daar zal ik je later meer over vertellen.

Zoals je aan de kop van deze review kunt zien is het uiteindelijk een Stella fiets geworden.

Waarom Stella?

In eerste instantie had ik niet direct het merk Stella in mijn gedachten. Na het snel inlezen van wat informatie vond ik het wel een pluspunt dat Stella een garantietermijn van 5 jaar voor de fiets en drie jaar op de accu hanteert. Dat is vaak net iets meer dan bij de concurrentie.

Een tijdje terug zagen we een interessante aanbieding bij Stella. Dus mijn vrouw en ik besloten maar de gok te wagen om naar een testcenter bij ons in de buurt te gaan.

Omdat we ondertussen al een tijdje aan het oriënteren waren had ik het gevoel dat mijn vrouw nu eindelijk wel eens de knop wilde doorhaken.

Ik ben iemand die daar wel wat meer moeite mee heeft! Ik wilde natuurlijk graag een goede fiets om vele jaren plezier mee te hebben. Maar het liefst wel een beetje voor een leuke prijs want dat maakt me helemaal blij!

Stoere fiets

Bij Stella aangekomen zag ik al vrij snel een mooie stoere Vicenza Black met Shimano middenmotor plus automatische versnelling in de aanbieding staan!

Vicenza Black

Het was het type die aanvankelijk 3299 euro kostte maar toen tijdelijk in de aanbieding voor 1999 euro! Mijn hart begon harder te kloppen maar dan toch nog even twijfelen! Gelukkig is daar de vrouw voor dat extra zetje! Nog even een proefritje en even later was de handtekening gezet!

Aanbieding!

Mijn vrouw zelf was er al snel uit en ging voor de voorwielaangedreven Livorno Gold die ook behoorlijk in prijs gezakt was naar 1489 euro.

Livorno Gold
Actieprijs van de Livorno Gold

Aspraak gemaakt voor de levering en na een paar dagen stonden ze al bij ons in de huiskamer te pronken! Ze hebben daar een tijdje gestaan omdat we het zonde vonden om die in onze donkere schuur te plaatsen. Gelukkig heb je dan verstandige kinderen die je er op wijzen dat zoiets niet normaal is!

Eerste fietstochtje

Toen de weergoden ons eenmaal gunstig gezind waren zijn we met onze eerste fietstochtjes begonnen.

Aanvankelijk viel het op dat mijn middenmotor wel iets meer geluid produceerde dan de voorwiel aandrijving van mijn vrouw. Moet er wel bij zeggen dat het een windstille dag was in een rustige omgeving.

Wanneer je door het drukke Amsterdam fietst dan is dat geluid absoluut niet meer waar te nemen!

Een andere opvallend verschil is dat je iets sneller bent met een voorwielaandrijving. Maar moet je eenmaal een heuveltje of bruggetje omhoog dan is het gelijk een heel ander verhaal!

Een van onze eerste fietstochtje was door het mooie Veluwe. Het grappige is dat je daar soms onbewust aan het klimmen bent. Iedere keer vroeg ik mij af waarom mijn vrouw achterbleef. Maar daar kwam dus al heel snel het verschil van aandrijving naar voren.

Ik kan niets anders zeggen dat de prijskwalitietsverhouding van Stella fietsen heel goed is! Omdat er geen gebruik gemaakt wordt van tussenhandel maar direct vanuit eigen fabriek naar eigen winkels wordt geleverd dan komt dat de prijs en service enorm ten goede!

Advies

Als je van plan bent om voornamelijk leuke fietstochtjes te ondernemen over vlak terrein dan heb je met een voorwiel aangedreven fiets van Stella zoals bijvoorbeeld de Livorno een hele mooie fiets voor een goedkopere prijs dan een middenmotor aandrijving.

Fiets je echter vaak door een drukke stad met bruggetjes en verkeerslichten of door heuvelachtig terrein dan is een middenmotor, met eventueel een automatische vernelling, een betere keuze.

Als je graag nog iets meer wilt oriënteren en alle verschillen van alle Stella E-bikes wilt bekijken dan is het raadzaam om eerst de gratis brochure aan te vragen. Vervolgens kun je dan eventueel een afspraak inplannen bij een van de vele testcenters om zelf te ervaren welk type fiets je het meeste aanspreekt!

Heel veel succes!

Voor een gratis folder met alle e-bikes klik op ‘brochure’ bovenaan de website van Stella.

Gratis Brochure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *