Review Mindfulness voor het Dagelijkse leven

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
Review Mindfulness voor het dagelijkse leven

Een review over een No-Nonsense over Mindfulness voor het Dagelijkse leven. Mensen willen graag minder stress en meer rust ervaren! Want tegenwoordig hebben we steeds meer te maken met stress en spanning in het dagelijkse leven.

Daarom wil ik het graag hebben over de cursus ‘Mindfulness voor het Dagelijkse leven’ van Rolf van Baalen.

Rolf van Baalen is een Hatha Vinyasa yogadocent en mede oprichter van de populaire website happywithyoga.com. Omdat de mensen steeds meer behoefte hebben aan ontspanning in hun leven besloot Rolf van Baalen de cursus ‘Mindfulness voor het Dagelijks leven’ op te starten.

Waarom is Mindfulness zo belangrijk?

Omdat er steeds meer van je wordt gevraagd krijgen de mensen ook meer met stress te maken! Daarnaast wordt je per dag met zoveel prikkels overspoelt dat je hersens het gewoon niet meer normaal kunnen verwerken. Je krijgt nu in 1 dag zoveel te verwerken als iemand in de middeleeuwen in zijn hele leven!

Het is daarom logisch dat op een gegeven de stoppen kunnen doorslaan! Vaak wordt voor medicijnen gekozen om de stress te verminderen. Maar soms zijn er ook andere oplossingen om beter te worden.

In dit artikel over ‘Mindfulness in het Dagelijkse leven’ kun je beslissen welke oplossing voor jou het beste werkt.

Leven in het moment

Review Mindfulness voor het Dagelijkse leven

Mindfulness is leven met volle aandacht in het moment zonder te oordelen en te veroordelen. Het klinkt misschien eenvoudig maar leven zonder oordelen en veroordelen is lastiger dan je denkt! De kunst is om niet verstrengeld te raken in je gedachten. Zodra je meer je gedachten onder controle gaat krijgen zul je meer rust en geluk ervaren. De email cursus ‘Mindfulness in het Dagelijkse leven’ probeert je letterlijk op andere gedachten te brengen!

Mindfulness is echter niet van de laatste tijd maar is ongeveer 2500 jaar gelden ontstaan. Guatama Boedha was in één van de grondleggers van Mindfulness.

Voordelen

Het beoefenen van Mindfulness kent een behoorlijk aantal belangrijke voordelen:

-Stress vermindering.

-Betere keuzes maken

-Beter slapen.

-Vermindering van mentale stoornissen.

-Verbetering van je focus.

Automatische piloot

Waar het in het dagelijks leven fout gaat is dat je meestal op de zogenaamde automatische piloot staat. Je vergeet om in het huidige moment te leven waardoor je geen tijd neemt om van het leven te genieten. 

De meeste mensen piekeren de helft van hun tijd over het verleden en de toekomst. Je maakt je druk over dingen die je niet meer kunt veranderen en over dingen die je niet kunt voorspellen. Deze gedachten kunnen ervoor zorgen dat je somber, gestresst of zelfs depressief kunt worden!

8 Weekse Mindfulness cursus

Ik heb de cursus aangeschaft om te ervaren wat de ‘Mindfulness in het Dagelijkse leven’ precies inhoud!

Over een periode van 8 weken krijg je elke dag emails met teksten, oefeningen, video’s of audio bestanden waar je mee aan de slag kunt gaan.

In het kort wil ik graag beschrijven wat je van de 8 weekse cursus kunt verwachten:

Week 1

De eerste week wordt uitvoerig beschreven wat Mindfulness inhoud en wat de belangrijkste voordelen zijn. Daarnaast krijg je meer inzicht over hoe ons brein werkt. Discipline is uitermate belangrijk om de cursus tot een goed einde te brengen. De valkuilen worden besproken en tips en trucs gegeven om tot het einde gemotiveerd te blijven!

Week 2

Om de automatische piloot uit te schakelen zul je zoveel mogelijk moeten leren focussen. Je leert hoe je zoveel mogelijk bewust kunt worden van je ademhaling. Als je eenmaal goed gefocust bent op je ademhaling dan zul je snel merken dat de stress minder wordt!

Week 3

Je leert kennis maken met de body scan techniek. Het doel van deze techniek is dat je lichaam en geest meer met elkaar in contact komen. Het gevolg is dat de automatische piloot geleidelijk uit gaat en het oordelen en veroordelen minder wordt.

Week 4

In week 4 van de cursus wordt aandacht besteed op de manier hoe je naar de wereld kijkt. Dat is voor ieder persoon weer verschillend. Zo is het ook met het omgaan met geluiden en gedachten. Ondervind je hier veel hinder van dan kun je met behulp van meditatie meer rust in je hoofd creëren.

Week 5

Mindfulness met Yoga is een ideale manier om de geest met je lichaam te verbinden. De kunst is om de Yoga oefeningen met gehele focus uit te voeren waardoor je in een meditatieve toestand komt. Met behulp van video’s leer je de Yoga oefeningen tot in perfectie uit te voeren. Het doel van de oefeningen is dat je meer Mindful over je lichaam wordt.

Week 6

In ons dagelijks leven komen we helaas ook minder leuke dingen tegen. Dit gedeelte van de cursus leert je hoe je daar mee om kunt gaan zonder van slag te raken. Door middel van ademhaling en meditatie weet je hoe je lastige momenten kunt accepteren en los laten.

Week 7

Om optimaal gebruik te maken van Mindfulness wordt in week 7 beschreven hoe je die in het dagelijkse leven kunt toepassen. De meest lastige periodes in het leven zijn de uitgelezen momenten om Mindfulness te gebruiken!

Week 8

In de laatste week van de cursus leer je hoe Mindfulness een vast onderdeel van je leven kan gaan worden. Als je overtuigd bent dat Mindfulness jou lifstyle gaat worden dan is het belangrijk om de oefeningen en technieken regelmatig te blijven oefenen.

Bonus Mindfulness op het werk

Review Mindfulness op het werk

Groot gedeelte van ons tijd vind plaats op het werk. Na afloop van de cursus heb je de zinvolle bonus ‘Mindfulness op het werk’. De meeste stress ondervind je op je werk. In deze mini cursus worden de tips en trucs besproken die er voor zorgen dat je nog meer Mindfulness bent tijdens je werk.

Wat is mijn mening?

Is de Mindful cursus van Rolf van Balen zinvol? Wordt je er rustiger en gelukkiger van? Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat Mindfulness succesvol is om stress te verminderen.

Ik heb naar aanleiding van deze cursus zoveel mogelijk in het moment geprobeerd te leven! Vooral in het begin is dat moeilijk om vol te houden want voordat je het weet komen nutteloze gedachten weer naar boven drijven. Hoe langer je blijft oefenen des de meer krijg je controle over je gedachten en komen gevoelens van minder stress en meer rust naar boven.

Om de positieve gevoelens te blijven ervaren moet je zeker je best voor doen! Voor het succesvol toepassen van Mindfulness is een verandering van je lifestyle een vereiste!

Het grote voordeel van de dagelijkse email cursus is dat je in een geleidelijke tempo optimaal wordt voorbereid om Mindful te worden. De cursus is professioneel van opzet en beschrijft heel duidelijk met behulp van video’s en audio bestanden hoe je het beste Mindfulness kunt toe passen. Het is een No-Nonsense cursus die verre weg van zweverig is.

Advies

Als je Mindfulness in je dagelijkse leven wilt toepassen dan zul je de oefeningen en technieken regelmatig moeten uitvoeren. De kans is groot dat alle informatie uit je systeem verdwijnt en dat is zonde van deze waardevolle cursus! Met name bij moeilijke momenten in het leven zal blijken hoe waardevol Mindfulness is. En wie wil nou niet gelukkig en ontspannen door het leven gaan?

De Kosten

Na betaling van 47 euro krijg je volledig toegang tot de online cursus ‘Mindfulness voor het Dagelijkse leven.’

-Voor 8 weken lang ontvang je emails met tekst en uitleg ter waarde van 87 Euro.

-Mindfulness video’s met een waarde van 27 Euro.

-Mindfulness audiobestanden ter waarde van 47 Euro.

-Als bonus ontvang je een mini-cursus ‘Mindfulness op het werk’ ter waarde van 27 Euro.

Wanneer je Mindfulness succesvol in je leven weet toe te passen dan is het eenmalige bedrag van 47 euro niet veel!

Mocht je achteraf niet tevreden met de cursus zijn dan wordt het bedrag weer op je rekening gestort! Hoe makkelijk wil je het hebben? Maak je keuze en ga ervoor!

Heel veel succes!

Review Mindfulness voor het dagelijkse leven

Mindfulness voor meer rust en geluk!

Wil je minder stress en meer rust en geluk in je leven?                           ‘Mindfulness voor het Dagelijkse leven’ is voor jou de oplossing!

Ga direct naar de geheime kortingspagina!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *