Review Labradoodle geheimen

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Wat zou het leven toch saai zijn zonder dieren! Met name met huisdieren zoals katten en honden! De Labradoodle is bijvoorbeeld een hond die vooral de laatste jaren enorm in populariteit is toegenomen!

Labradoodle geheimen is geschreven door Piet de Jong die je alle broodnodige informatie verschaft bij het aanschaffen en houden van een Labradoodle.

Alles wat je maar wilt weten over je Labradoodle vind je in Labradoodle geheimen!

Nieuwsgierig?

Of het echt Piet de Jong is dat betwijfel ik maar dat is nou eenmaal de opzet van deze hondenboeken reeks die ik al meerdere keren heb gereviewed.

Het gaat erom of de informatie voor jou als Labradoodle eigenaar zinvol is! Vooral als je tegen een aantal probleem aanloopt dan kan het geven van een aantal tips en trucs voor jou misschien wel uitermate nuttig zijn!

Labradoodle geheimen is een 200 pagina tellende e-book in het pdf bestand. Ik ga voor jou kijken of het verstandig is om deze aan te schaffen waardoor je nog meer van je Labradoodle kunt genieten of misschien beter eentje helemaal niet kunt aanschaffen!

In het kort een samenvatting van enkele hoofdstukken:

Geschiedenis van de Labradoodle

Om je Labradoodle beter te leren kennen is het vooral belangrijk om iets over zijn geschiedenis te weten. De Labradoodle is een relatief nieuwe rassoort waar men in 1970 mee begon te fokken.

De aanleiding om dit ras te gaan fokken was het verzoek van een blinde mevrouw die naar een blindengeleide hond zocht. Maar vanwege een allergie mocht het geen Labrador Retriever zijn. Een kruising tussen een standaard Poedel en een Labrador Retriever bleek in eerste instantie een groot succes te zijn!

Ondanks dat een Labradoodle iets meer speels is ie kon ie toch goed worden ingezet als een blindengeleide hond. Maar in de praktijk bleek het toch moeilijk om constant een hypoallergene hond te realiseren.

De ene bezat soms net iets meer de eigenschappen van een Poedel dan een andere. Waardoor niet elke Labradoodle voor iemand geschikt kan zijn met een allergie!

Helaas heeft de Labradoodle geen rasstandaard waardoor amateurs Labradoodles gingen fokken zonder rekening te houden met de gevolgen. Voor veel geld kon je ze kopen zonder te vermelden dat maar een klein percentage hypoallergeen is.

Professionele fokkers hebben echter veel vooruitgang geboekt waardoor er nu eindelijk echte Labradoodles zijn met een hypoallergene vacht!

Het uiterlijk van de Labradoodle

De Labradoodle is dus een kruising tussen een Labrador en een Poedel. Dit heeft als gevolg dat ze de kenmerken bevatten van beide hondensoorten. Er zijn vele verschillende soorten kruisingen omdat een perfecte kruising van 50/50 niet direct mogeliijk is.

Labradoodle op een bankje

De Labradoodle wordt gefokt vanwege het karakter van een Labrador en de vacht van een Poedel. Zo worden er meerdere generaties gefokt om uiteindelijk de Labradoodle met die perfecte balans te kunnen krijgen!

Omdat de Labradoodle niet als ras wordt erkend bestaat er geen eenduidige beschrijving omtrent uiterlijk en karakter.

Australische fokkers hebben een gids die in grote lijnen het uiterlijk en karakter beschrijven.

Karakter

Over het algemeen is een Labradoodle een vrolijke, grappige, sociale maar ook een slimme hond waardoor die gemakkelijk is om te trainen!

Vacht

Een belangerijk issue blijft de vacht! De kwaliteit van de vacht en de huid zullen bepalen of de Labradoodle voldoende hypoallergeen blijkt te zijn.

Blijkt de vacht meer plat en glad te zijn i.p.v. meer wolachtig dan is die niet geschikt voor mensen met allergie├źn. Het is uitermate belangrijk om een goede fokker te vinden als je er zeker van wilt zijn dat je Labradoodle hypoallergeen is!

Speciale hond

Je kunt wel zeggen dat de Labradoodle een speciale hond is! Hij is o.a. gefokt voor mensen die behoefte hebben aan een therapie hond of hulphond maar allergisch zijn voor hondenharen. Hij bezit de wilskracht en felheid van een Poedel en het vriendelijke karakter van een Labrador.

Een hond voor jou?

Belangrijke vraag die je bij de aanschaf van elke hond moet stellen! In hoeverre past de Labradoodle bij jouw leven? Het is een lieve, betrouwbare en vrolijke familiehond die behoefte heeft aan veel beweging. Woon je in een flat of ben je niet in de gelegenheid om regelmatig een flinke wandeling te ondernemen dan is een Labradoodle niet de meest geschikte hond voor jou.

Labradoodle puppy

Naast blindengeleidehond is een Labradoodle ook uitermate geschikt als hulphond voor mensen met allerlei psychische problemen!

Kosten?

Omdat ie zo’n speciale hond is zie je dat ook in de aanschafkosten terug! Want een Labradoodle bij een erkende fokker kost al snel rond de 2000 euro. Deze kosten liggen dus vaak nog hoger dan bij echte rashonden!

Vragenlijst

Het boek Labradoodle Geheimen heeft een flink aantal vragen voor je opgesteld. Aan de hand van al die vragen kom je er snel achter of de Labradoodle voor jou de meeste geschikte hond is of niet. Of dat je zelfs beter nog even kunt wachten met de aanschaf van wat voor hond dan ook!

Voorbereidingen

Ben je toch uiteindelijke overstaag gegaan dan vind je in dit hoofdstuk talloze voorbereidingen waar je mee aan de slag kunt gaan. Aan de hand van een stappenplan kun je checken of je inrichting voldoende puppyproef is. Want een puppy wil graag overal aan gaan knagen!

Hoe kan je de puppy met alle gezinsleden en eventuele andere huisdieren om laten gaan? Kan ik hem of haar wel lang alleen laten? Hoe lang kan ik hem of haar alleen laten? Hoe vaak moet ie in het begin uitgelaten worden? Wat heeft mijn puppy allemaal nodig voor eten en spulletjes? Wat is de meest geschikte borstel? Overal waar je rekening moet houden wordt besproken!

Erkende fokker

Om een teleurstelling te voorkomen is het uitermate verstandig om je Labradoodle bij een erkende fokker aan te schaffen. Bezoek er een aantal voordat je gelijk tot aankoop overgaat. Degene waar je het beste gevoel bij hebt is meestal de verstandigste keuze!

Dit is de link https://www.alfa-europe.org/NL/Lijst_fokkers.htm waar je terecht komt bij erkende fokkers van allerlei honden.

Labradoodle van het asiel

Helaas komt het ook wel eens voor dat een Labradoodle in het asiel terecht komt. Sommige mensen hebben dan toch te gemakkelijk nagedacht over de aanschaf. Dan komen ze er achter dat ie het niet zo leuk vind om te lang alleen achtergelaten te worden.

Of dat de verzorging teveel aandacht vraagt. Misschien toch minder Hypoallergeen dan gehoopt. Maar in sommige gevallen kan de eigenaar natuurlijk ook overleden zijn.

Veel honden die in het asiel zitten hebben meestal de pech dat er iets mis was met hun ex-baas. En vaak niet andersom! Asielhonden verlangen ernaar om graag weer te worden opgenomen door een warm gezin!

Mijn ervaring is dat je altijd goed geholpen wordt en je dier eerst helemaal optimaal nagekeken is door een dierenarts. Ander voordeel is dat de aanschafkosten aanzienlijk lager uitvallen!

Opvoeding en training

In dit komplete hoofdstuk van Labradoodle geheimen wordt vanaf de eerste dag uitvoerig beschreven hoe je het beste kunt opvoeden en trainen. Alles wat je maar kunt bedenken wordt hier behandeld!

Discipline

Omdat honden vroeger in roedels leefden hebben ze van nature een leider nodig. Is dat in je gezin niet helemaal duidelijk dan zal de hond al snel de rol als leider overnemen. Maar eigenlijk willen de meeste hond van nature niets liever dat er iemand is de leiding neemt! En dat geld vooral voor de zeer volgzame Labradoodle!

Nu wil je graag beste vrienden worden met je hond en denk je al snel dat een strenge aanpak averechts zal werken. Maar als het op een correcte manier wordt uitgevoerd zal je hond je als leider herkennen en meer respecteren. Labradoodle Geheimen beschrijft op welke manier je respect van je huisdier kunt verdienen.

Ongewenst gedrag

Soms kan je hond ook ongewenst gedrag vertonen. Meestal is dit gebaseerd op verlatingsangst. Als een puppy geen stabiele basis heeft mee gemaakt maar vaak verhuisd is dan begint al snel verlatingsangst een rol te spelen.

Dit komt helaas vaker voor bij een Labradoodle dan bij een andere type honden. Als bijvoorbeeld in een gezin toch allergische reacties blijven aanhouden dan zal ie toch weer weg moeten!

Om dit te voorkomen blijft het verstandig om eerst grondig uit te zoeken of jou gewenste Labradoodle wel voldoende hypoallergeen is!

Ongewenstgedrag kan zich bijvoorbeeld uiten in opspringen, trekken aan de lijn, verveling, knauwen en knagen, op de bank springen, bedelen, veel blaffen en speels bijten. Labradoodle Geheimen beschrijft uitvoerig wat je het beste kunt doen tegen ongewenst gedrag.

Het Leven met een Labradoodle

De lieve maar erg gevoelige Labradoodle heeft absoluut veel behoefte aan routine en stabiliteit. In dit hoofdstuk van Labradoodle Geheimen wordt een planning beschreven wat je allemaal moet doen om zoveel mogelijke stabiliteit in vooral de eerste jaren te geven. Dan moet je denken aan wanneer uitlaten, eten , spelen, laten slapen, etc.

Mening over Labradoodle Geheimen

In het kort kan ik aangegeven dat Labradoodle Geheimen weer net zo kompleet is als al andere e-booken van deze serie.

Alles waar je mee te maken krijgt zoals o.a. opvoeding, voeding, training, verzorging, meest voorkomende ziektes en wat te doen om deze zoveel mogelijk te vermijden vindt je hier in terug!

UIteraard heeft elke hond weer een specifieke benadering en dat geldt zeker ook voor de bijzondere Labradoodle. Bij het lezen van Labradoodle Geheimen ben ik veel wijzer geworden van deze aparte hond.

Bij deze wil ik met kracht aangeven dat het erg belangerijk is om je eerst zeer goed te gaan verdiepen in de voor en nadelen voordat je tot aankoop overgaat!

Labradoodle Geheimen is een zeer kompleet boekwerk die je alle informatie verschaft die nodig is om zoveel mogelijk kennis te krijgen.

Voor de prijs van 37 euro hoef je het niet te laten en als tijdens het lezen blijkt dat de Labradoodle niet de gewenste hond is dan heb je aanzienlijk veel geld bespaard!

Want zoals al eerder aangegeven komt het helaas in de praktijk best wel vaak voor dat de Labradoodle niet de ideale hond blijkt te zijn. En dat is gewoon super zielig! Met name omdat het zulke lieve en gevoelige honden zijn!

Besluit je tot aanschaf van Labradoodle geheimen dan krijg je ook nog de volgende bonussen! :

Baas over je eigen Labradoodle:

Baas over je eigen Labradoodle

Succesvolle tips Voor de verzorging en training van je puppy:

Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy

Honden training geheimen:

Honden Training geheimen

Je Labradoodle laten komen op commando:

Je Labradoodle laten komen op Commando

101 Manieren om snel het gedrag van je Labradoodle te verbeteren:

101 Manieren om snel het gedrag van je Labradoodle te verbeteren

Klik op onderstaande button om de huidige kortingsprijs te bekijken!

Bevalt het niet? Dan krijg je binnen 2 weken je geld weer terug!

Heel veel succes ermee!

Alle informatie die je nodig hebt vind je in Labradoodle Geheimen!

Korting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *