Review Kippengids

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Voor een ieder die graag zelf een kippenhok wil gaan bouwen is al snel aangewezen op de kippengids!

Sinds ik op het platteland ben gaan wonen is het hebben van kippen bijna een must. Het getok van al die kippen geeft zo iets rustgevends!

Verse eieren

Elke dag verse eieren

En natuurlijk elke morgen lekkere verse eieren! Nu ben ik wel vegetariƫr en dierenliefhebber dus de kip gaat niet aan het spit!

Nee, ik wil graag een mooie kippenkok voor mijn gevederde vrienden! Nu kun je die in alle maten kopen in de meest uitlopende prijzen.

Maar hoe mooi zou het zijn om zelf een kippenhok te gaan bouwen? De kippengids is een onderdeel van het populaire Freds bouwtekeningen.

Daar heb ik al hele goede ervaringen mee! Aangezien ik vorig jaar de trotse eigenaar ben van een zelf gemaakte steigerhouten hoekbank die in mijn tuin staat te pronken! Dankzij de overzichtelijke Freds bouwtekeningen kon ik deze zonder al teveel problemen in elkaar zetten.

Voor meer informatie hierover kun je in mijn review over Freds bouwtekeningen lezen.

Waarom is het belangerijk om een mooie kippenhok te hebben?

Dat is heel simpel ! Je wilt toch gelukkige kippen? Als je kip helemaal happy is dan krijg je de meest lekkere eieren! En dat is geen grap!

Dus het loont absoluut de moeite om daar wat meer tijd in te gaan steken toch?

Bouwtekeningen

Wat heb je nu aan de kippengids?

De kippengids is vooral voor mensen die voor het eerst kippen gaan houden en graag een mooie kippenhok zelf willen gaan bouwen.

Je vindt niet alleen bouwtekeningen maar ook allerelei informatie die je nodig hebt voor het houden van kippen.

Het is een ebook in het bekende pdf formaat met 135 pagina’s.

Zo staat er bijvoorbeeld in of het nodig is om een vergunning aan te vragen bij je gemeente of niet.

Want dat hangt van een aantal factoren af! Wil je een gigantische kippenhok dan is het zeker raadzaam om even langs het gemeentehuis te gaan voor meer informatie. Het spreekt voor zich dat er wel wat verschil is tussen de regels van Hoederloo of voor hartje centrum Amsterdam!

Kippenras

Welke kippenras of soort is voor jouw situatie het beste? Alle informatie hierover staat beschreven in het eerste gedeelte van de kippengids.

Je staat er versteld van hoeveel soorten kippenrassen er eigelijk zijn! Wil je graag elke dag veel verse eieren? Dan moet je zeker voor een legkip gaan. Wil je liever een kip die de show steelt met zijn mooie opvallende vedertooi? Dan is een sierkip de beste keuze voor jou! Alleen legt ie lang niet zoveel eieren als een legkip.

De uit Italie afkomstige witte legkip of leghorn legt al snel zo’n 320 eieren per jaar. De mooie Chinese zijdehoen komt niet verder dan ongeveer 100 eitjes per jaar.

Haan

Een haan voor rust in het kippenhok

Vergeet niet als je meer dan 4 a 6 kippen wilt houden om er een haan bij te nemen. Voor de hierarchie zorgt een haan absoluut voor rust in je kippenhok!

Belangrijk om te weten is wat voor voeding jouw kip nodig heeft. Want elke ras of soort heeft weer specefieke voeding nodig. En dat allemaal om je kip zo gelukkig mogelijk te maken en voor een lekker eitje natuurlijk!

In het tweede gedeelte van de kippengids vind je de bouwtekeningen waar je mee aan de slag kunt gaan.

Je hebt bouwtekeningen van kippenhokken met komplete flats als je bijvoorbeeld behoefte hebt om meer in de hoogte te gaan.

Maar ook bouwtekeningen van voerbakken en zitstokken.

De bouwtekeningen zijn opgebouwd met een duidelijk stappenplan voor het benodigde gereedschap en voorkeur voor het gebruikte materiaal. Met het laatste kun je afwijken als je wilt maar ik zou toch het geadviseerde materiaal gebruiken dan weet je zeker dat je kippenhok voor een flink aantal jaren er tegen kan!

Is het de moeite waard?

Ik denk het zeker wel! Vooral als je enige doel is om een kippenhok te maken en het hebben van nuttige informatie over het houden van kippen is.

Maar heb je in je achterhoofd om in de toekomst meerdere projecten te gaan bouwen dan is het slimmer om voor Freds bouwtekeningen te gaan.

Het is wel iets duurder want i.p.v 17 euro ben je 67 euro kwijt maar dan heb je niet alleen dezelfde bouwtekeningen van kippenhokken maar ook talloze bouwtekeningen voor allerlei andere projecten.

Die keuze moet je zelf maken maar ik wilde het toch even gezegd hebben.

Het duidelijke stappenplan maakt het bijna voor iedereen mogelijk om voor relatief weinig geld je droom project te maken.

En ik spreek uit eigen ervaring dat er niets leuker is om zelf iets te bouwen dan kant en klaar te kopen!

Heel veel succes ermee!

En ook hier geld weer niet goed geld terug!

Klik op de aanbieding voor meer informatie!

Wil je kippen gaan houden en zelf een kippenhok bouwen? Alle info en bouwtekeningen vind je in de kippengids!

Aanbieding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *