Review Het Complete Handboek Voor De Labrador

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Tot een van de meest populaire hondenrassen van Nederland behoort zeker de labrador. En dat is niet onterecht want deze stoer uitziende hond heeft een lief karakter en is bovendien een ideale gezinshond.

Je kunt best wel veel informatie over de labrador vinden. Maar niet alle informatie is even zinvol of betrouwbaar. Hondenliefhebber Jan Jacobs is lang bezig geweest om zoveel mogelijke handige en nuttige informatie te verzamelen. Deze heeft hij gebundeld in het complete handboek voor de labrador.

Volgens Jan Jacobs is Het Complete Handboek Voor De Labrador de perfecte methode die je stap voor stap uitlegt wat nodig is om je labrador op de beste manier op te voeden.

Aangezien ik zelf ook een enorme hondenliefhebber ben, besloot ik het handboek eens onder de loep te nemen. Deze review zal blijken of het handboek voor de labrador de moeite waard is om aan te schaffen. En waarom labradors zo populair zijn!

Handboek voor de labrador

Het complete handboek voor de labrador

Het complete handboek voor de labrador is een 50 pagina’s tellende e-book. In het kort loods ik je door de hoofdstukken heen met als aanvulling mijn eigen bevindingen.

Jan Jacobs begint in zijn aanleiding met herkenbare fouten waar veel hondenbezitters mee te maken hebben of zullen krijgen. Het opvoeden van een hond gaat nu eenmaal niet vanzelf en met onvoldoende kennis is een fout zo gemaakt!

De geschiedenis van de labrador

Zo blijkt de labrador rond 1500 uit Newfoundland bij Canada te komen. Hun uitstekende vaardigheden als goede zwemmer in koud water en apporteren maakten ze tot zeer nuttige hulpje van de vissers.

Mede door de Engelsen werd de labrador in het begin van de 19e eeuw in Europa geïntroduceerd. Aanvankelijk werd er nog wel gekruist met andere retriever variëteiten maar in het begin van de 20 eeuw werd hiermee gestopt. In de jaren 60 werd de labrador steeds meer een bekende verschijning in Nederland. En dat is ondertussen uitgegroeid tot het meest populaire hondenras van dit moment!

Raskenmerken

De typische kenmerken van de labrador worden hier uitvoerig beschreven. Alle denkbare informatie is hier terug te vinden. Een goed opgevoede labrador blijkt een ideale gezinshond. Het zijn intelligente, gehoorzame honden met een lief en betrouwbaar karakter.

Aanschaf hond

Dit is een belangrijk hoofdstuk om even goed door te nemen! Helaas komt het wel eens voor dat je achteraf niet de juiste hond hebt gekozen of misschien helemaal geen hond had moet kopen! Alle denkbare vragen die je zelf en je omgeving zou moeten stellen worden behandeld om uiteindelijk tot de juiste beslissing te komen.

Enkele vragen zijn o.a. : Pas deze hond bij me? Wil ik liever een pup of een volwassen hond? Waar koop ik het beste een labrador? Wil ik een mannetje of vrouwtje? Kan ie overweg met andere dieren? Past een labrador in mijn gezin?

Bij alle vragen wordt duidelijk uitgelegd wat de voor en nadelen zijn en wat je zeker niet en beter wel kunt doen.

Een pup

Puppy met vragende ogen

Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat een pup heel erg leuk kan zijn! De opvoeding kost wel meer moeite dan een volwassen hond maar ik heb er zeker geen spijt van gehad!

Als je eenmaal besloten hebt om een pup te nemen dan is het super handig om alle bruikbare informatie voor handen te hebben.

Waar moet je allemaal aan denken wanneer je puppy voor het eerst bij je thuis komt? De meeste adviezen liggen voor de hand maar het is prettig dat alles voor je op een rijtje wordt gezet. Het gaat erom dat je huis helemaal puppy-proef is!

Wat zijn de basis benodigdheden voor je puppy? Hoe ga je de puppy ophalen? Waar kan ik het beste een puppy halen? Hoe kun je de eerste weken tot maanden met de puppy omgaan? Wat moet ik doen zodat mijn puppy goed socialiseert? Dit en nog veel meer zijn de vele adviezen die in het hoofdstuk over de puppy valt te lezen.

Zindelijkheidstraining

Is de puppy eenmaal gesetteld dan kun je met de zindelijkheidstraining aan de slag. Belangerijk is om bij een ongelukje niet te boos op je puppy te worden of te bestraffen. De kans is groot dat ie onzeker wordt en het alleen nog maar vaker zal doen! Geef je pup de tijd om zindelijk te worden. Hoe je het beste kunt handelen wordt duidelijk beschreven in dit hoofdstuk.

Opvoeding

Ondanks dat een labrador van nature al heel veel goede eigenschappen bezit wil het niet zeggen dat de opvoeding vanzelf gaat! Die bijzondere eigenschappen zul je moeten ontwikkelen door consequent te trainen en op te voeden. Mijn advies is om hier veel tijd in te steken en met de omschreven methode is de kans groot dat je een band voor het leven met je hond zult opbouwen!

Aanleren van basiscommando’s

Het is handig om al zo vroeg mogelijk met de basiscommando’s te gaan beginnen. Mocht je helemaal geen ervaring hebben met honden dan kan het geen kwaad om met je puppy naar een hondenschool te gaan. Maar in het handboek voor de labrador staan ook veel tips en trucs om eerst zelf mee aan de slag te gaan. Het trainen van je hond is gebaseerd op het belonen van de actie die jij je hond wil laten uitvoeren. Het gaat erom dat de hond precies weet wat je bedoelt en daarnaast is de juiste timing van cruciaal belang.

Apporteren

Labrador leert apporteren

De labrador heeft absoluut talent als het gaat om het apporteren. Dit zit nu eenmaal in zijn genen. Je zult jezelf en je hond veel plezier doen als je dit regelmatig en op de juiste manier weet te beoefenen. Je zult leren hoe je hond het voorwerp gaat opzoeken, oppakken, bij je te brengen en weer los te laten.

Voeding

Voor de algemene gezondheid van de labrador is goede voeding van groot belang. De labrador is geen kritische eter. Maar vroeg of laat zal minder kwalitatieve voeding zijn immuunsysteem verzwakken. Als eigenaar ben je verantwoordelijk om goed te kijken welke voeding het beste is voor je hond. In het hoofdstuk Voeding worden een aantal richtlijnen gegeven waarmee je uit de voeten kunt.

Verzorging

Net als poolhonden hebben labradors een dubbele vacht. Dat vraagt toch iets meer verzorging dan als je op het eerste moment zou denken. Dat houd in dat je labrador het hele jaar verhaart en met name in het voor en najaar.

Het is raadzaam om regelmatig te borstelen en om hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen. Je hond zal er minder moeite mee hebben en het meer als een dagelijkse routine beschouwen. Helaas ben ik hier zelf te laat mee begonnen waardoor mijn hond het als een hele opgave zag!

De labrador heeft van nature een water en vuil afstotende vacht.Van belang is om deze niet te veel te wassen en een goede hondenshampoo te gebruiken. Want als je de natuurlijke beschermlaag verwijdert zal je hond alleen maar sneller vuil worden!

Je vindt hier adviezen over hoe te handelen bij vlooien en teken en informatie over het verzorgen van de ogen, oren, nagels en gebit.

Gezondheid

Helaas komt het bij deze middelgrote honden regelmatig voor dat ze met heup en elleboog aandoeningen te maken krijgen. Dit kan door erfelijke aanleg maar externe factoren kunnen hier ook mee te maken hebben. De oorzaak komt soms ook door te veel of verkeerde voeding en bewegingen.

De adviezen zijn van groot belang om op te volgen waardoor de kans op deze aandoeningen aanzienlijk wordt verkleind.

Meer uitgebreide uitleg van bepaalde hondenziektes en het geven van bepaalde inentingen om die ziektes vermijden is hier te lezen.

Fokken

Mocht je nu helemaal gepassioneerd raken van de labrador en graag er mee willen gaan fokken dan vind je hier informatie die je nodig hebt om daarmee aan de slag te gaan.

Herplaatsing

In het laatste gedeelte wordt besproken hoe je een hond kunt herplaatsen of hoe je opzoek kunt gaan naar een hond die voor herplaatsing in aanmerking komt. Dan moet je denken via de rasvereniging, het asiel, advertenties in de krant of internet, of via de Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds. Dit zijn meestal goed opgevoede honden die net niet goed genoeg zijn om te voldoen aan de strenge eisen van een geleidehond.

Mening Complete Handboek voor de labrador

Mijn indruk over het complete handboek voor de labrador is dat het een duidelijk en overzichtelijk e-book is. Het is dusdanig opgesteld dat het voor iedereen toegankelijk is om te lezen. Je vindt allerlei bruikbare tips, informatie en technieken waar je direct mee aan de slag kunt gaan.

Voor een onhandelbare labrador of puppy, die weinig kans heeft om andere honden te ontmoeten, is een hondenschool wel de aangewezen plaats. Maar ben je opzoek naar handige en nuttige to the point informatie dan is dit handboek zeker aan te raden! Of mocht je het af en toe niet weten dan is het altijd handig om het handboek even te raadplegen!

De prijs

Je hebt twee keuzemogelijkheden. Naast het basispakket van 37 euro kun je ook kiezen voor een upgrade pakket van 67 euro.

Bij het basispakket ontvang je naast Het Complete Handboek Voor De Labrador 4 bonussen:

-Je hond de baas (ebook)

-Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy (ebook)

-8 simpele technieken om je hond te laten komen op commando (ebook)

-Levenslange updates

Het upgrade pakket bevat naast de genoemde bonussen :

-Het grote zelfgemaakte hondenreceptenboek (ebook)

-Labrador handboek audioversie (MP3)

-101 manieren om het gedrag van je labrador te verbeteren (ebook)

Waar het om gaat is dat je voor zeer redelijk bedrag van 37 euro een uiterst zinvol handboek hebt te pakken. Het handboek bevat veel waardevolle informatie voor de opvoeding en gezondheid van je beste kameraad! De complete bonussen maken het helemaal af!

Ben je niet zo’n lezer dan is het upgrade pakket van 67 euro interessant. Bij dit pakket is het labrador handboek in een audio versie.

60 Dagen uitproberen

Jan Jacobs is dusdanig overtuigd van zijn product dat je het maar liefst 60 dagen mag uitproberen! Ben je niet tevreden dan krijg je zonder problemen je geld weer terug. Gezien de positieve ervaringen is de kans groot dat je hier geen gebruik van zult maken!

Voorbeeld positieve ervaring:

Hoi Jan,

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet dacht dat je boek deze labrador fokker nog iets kon leren, maar ik neem mijn hoed voor je af want ik had het verkeerd. Je boek is gevuld met waardevolle tips, technieken en informatie voor elke een Labrador eigenaar, ongeacht hun leeftijd.

Bedankt. Hans

Hallo Jan,

Via via ben ik in aanraking gekomen met je boek. Door velen goede verhalen besloot ik je boek te kopen. Vond het boek zo leuk om te lezen dat ik het in 1 keer heb uitgelezen. Kon gewoon niet stoppen. Heb me nooit gerealiseerd dat ik degene was die mijn labrador ziek maakte tot ik het onderwerp las over de belangrijkste voedingsingrediënten die je labrador ernstige schade kunnen aanrichten. Waardeer het erg dat je dit doet want het is heel interessant om telkens weer wat te lezen en me hondenkennis te vergroten. Ik zou zeggen ga zou door!!

Groetjes Manon

Het Complete Handboek Voor De Labrador

Moeite met de opvoeding van je Labrador?

Koop het Complete Handboek met heel veel waardevolle tips en informatie!

Tijdelijke korting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *