Review het Complete Handboek voor de Jack Russel

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Ben je de trotse bezitter van een Jack Russel of wil je er eentje aanschaffen? Dan is het de moeite waard om even verder te lezen!

Soms weet je niet altijd wat de juiste manier is om een hond goed op te voeden! Uiteraard probeer je dat met zoveel mogelijk liefde te doen! Maar dat wil niet zeggen dat het dan altijd goed gaat!

Hondenliefhebber Jan Kramer is lang bezig geweest om zoveel mogelijk handige en nuttige informatie te verzamelen. Deze heeft hij gebundeld in een 192 tellende bladzijde ebook genaamd het Complete Handboek voor de Jack Russel.

Het handboek is opgedeeld in 8 hoofdstukken.

1-In het eerste hoofdstuk leer je kennismaken met de Jack Russel en zijn geschiedenis.

2-De aankoop van een Jack Russel.

3-Puppy mee naar huis.

4-Opvoeding en training.

5-Leven met een Jack Russel

6-Sport en Show

7-De gouden jaren

8-Veelgestelde vragen

De Jack Russel

Vrolijke Jack Russel

In de 18e eeuw werd gezocht naar de perfecte hond voor de vossenjacht. Deze mocht niet al te groot zijn maar moest toch over een enorm uithoudingsvermogen beschikken. En deze mocht voor de rest de vos niet dood bijten!

John Russel was naast dominee ook een fervente jager en besloot een hond te fokken die aan bovenstaande voorwaarden moest voldoen. Vanaf die periode kwam geleidelijke de Jack Russel tot stand zoals wij die nu kennen.

Het Uiterlijk

Vandaag de dag is de Jack Russel vooral bekend als een uiterst sociale en levendige hond. Zijn voorkomen is compact en redelijk gespierd en hij kijkt de wereld in met altijd een vrolijke blik!

Karakter

In het hoofdstuk over het karakter wordt het uiterst veelzijdige karakter van de Jack Russel goed onder de loep genomen.

Na het lezen kreeg je naar mijn idee wel een goed beeld of voor jou de Jack Russel wel de ideale hond kan zijn of niet!

Voordat je tot aankoop overgaat is het altijd belangerijk of de karaktereigenschappen je zullen aanspreken.

Een Jack Russel is een typehond die graag lange wandelen mag houden en gek is op wilde spelletjes.

Over het algemeen zijn ze lief en trouw naar hun baasje. Maar let wel op dat je consequent bent met de opvoeding. Het zijn slimme honden en voordat je het weet bepaald eerder je hond dan jij wat er gaat gebeuren!

Ze zijn super sociaal en kunnen vaak zonder problemen met andere honden opschieten. Maar ze gaan soms ook geen confrontatie uit de weg met grotere honden!

Houd er rekening mee dat de Jack Russel een groot uithoudingsvermogen heeft. Dus deze hond past het beste bij een gezin die van actie houd!

Rasstandaard

In dit gedeelte word beschreven aan welke voorwaarden een goede Jack Russel moet voldoen volgens de officiƫle rasvereniging.

Deze uitgebreide richtlijnen zorgen ervoor dat je, wanneer je tot aanschaf overgaat, geen problemen zult tegenkomen.

De hond voor jou?

Lieve Jack Russel

Volgens mij een heel belangerijk hoofdstuk om goed door te lezen! Ik zie helaas vaak genoeg dat mensen een hond aanschaffen die achteraf gezien toch niet de juiste blijkt te zijn en dan weer terug gaat naar bijvoorbeeld het asiel. Dat is gewoon erg zielig!

Bepaal voor jezelf wat je in een hond zoekt! Want het is het toch een band die je voor een flink aantal jaren aangaat!

Voor de Jack Russel moet je realiseren dat het een actieve hond is. Je zult tijd moeten vrij maken om flinke wandelingen mee te gaan ondernemen. Krijgt ie dat niet dan gaat ie zich snel ongelukkig voelen en vervelend gedrag vertonen.

De Jack Russel is sociaal maar kan ook erg koppig zijn. Een concequente opvoeding is zeker noodzakelijk. Als baasje zul je dan ook over een sterk karakter moeten beschikken.

ZIjn intelligente karakter is uitermate geschikt om allerlei kunstjes aan te leren. De keerzijde hiervan is dat ie soms makkelijk zijn baasje voor de gek kan houden!

Zijn waakzaamheid zorgt ervoor dat ie snel gaat blaffen als iemand in de buurt van je huis komt.

Waar je ook rekening mee moet houden houden is dat je een Jack Russel niet te lang alleen moet laten. Want deze sociale hond gaat zich snel vervelen met alle gevolgen van dien.

De Jack Russel is een vriendelijke hond en zal makkelijk met andere huisdieren en kinderen samen gaan.

In het laatste gedeelte van dit hoofdstuk worden alle voor en nadelen overzichtelijk en duidelijk voor je op een rijtje gezet. Waardoor de keuze voor jou alleen maar makkelijker zal zijn.

De aankoop van een jack Russel

Mocht je tot aanschaf overgaan realiseer dat een Jack Russel bij een erkende fokker al snel rond de 800 euro gaat kosten. Voor de rest wordt afgeraden om een Jack Russel via het internet aan te schaffen vanwege de kans op allerlei afwijkingen en ziektes op latere leeftijd.

Weet je nog niet precies of je een Reu of een Teef wilt? Dan wordt hier aangegeven wat de verschillen zijn en waar je rekening mee moet houden. De meeste adviezen zullen als vanzelfsprekend klinken maar het is toch fijn dat hier alles benoemd wordt.

Zoals ook de voor en nadelen van het hebben van een volwassen Jack Russel of een pup.

Een herplaatser uit bijvoorbeeld het asiel is vaak trouwer en aanhankelijker naar zijn baas dan een pup. Zo’n hond voelt aan dat ie een tweede kans op geluk heeft gekregen!

Waar koop je nu een goede Jack Russel? Ga alsjeblieft naar een erkende fokker! Op de website van de Nederlandse Vereniging Jack Russel Terrier zul je een lijst vinden van erkende fokkers waar je terecht kunt. Ga op bezoek bij verschillende fokker zodat je uiteindelijke een goede keuze zult maken waar je je goed bij voelt. Zo heb ik dat ook zelf gedaan bij aanschaf van mijn eigen hond!

In het Complete handboek voor de Jack Russel zijn een flink aantal vragen voor je opgesteld die je aan de fokker kunt stellen.

Puppy mee naar huis

Puppy Jack Russel

Wat zijn de basis benodigdheden voor je puppy? Hoe ga je de puppy ophalen? Waar kan ik het beste een puppy halen? Hoe kun je de eerste weken tot maanden met de puppy omgaan? Wat moet ik doen zodat mijn puppy goed socialiseert? Dit en nog veel meer zijn de vele adviezen die in het hoofdstuk over de puppy valt te lezen.

Zindelijkheidstraining

Als de puppy eenmaal gesetteld dan kun je met de zindelijkheidstraining aan de slag. Belangerijk is om bij een ongelukje niet te boos op je puppy te worden of te bestraffen. De kans is groot dat ie onzeker wordt en het alleen nog maar vaker zal doen! Geef je pup de tijd om zindelijk te worden. Hoe je het beste kunt handelen wordt duidelijk beschreven in dit hoofdstuk.

Opvoeding en training

DIt gedeelte van het complete handboek voor de Jack Russel mag je niet overslaan! Natuurlijk wil je graag een voorbeeldige hond die respect voor je heeft en altijd naar je luistert! Omdat hond afstammen van de wolven en in roedels leefden betekent dit dat je als baasje als een leider moet opstellen. Hoe je dit het beste kunt doen wordt stap voor stap uitgelegd zodat de Jack Russel zich veilig voelt en jou als leider van de roedel gaat zien!

Gehoorzaamheidstraining

Als leider is het belangerijk om te weten hoe je het beste met je Jack Russel kunt communiseren zodat ie jou goed kan gehoorzamen! Hier vind je welke vorm van communicatie het meest nuttig is. Verbaal of lichamelijk.Waar en wanneer luistert mijn pup het beste? Wat kan ik mijn Jack Russel allemaal leren? Met aansluitend tips om ongewenst gedrag te voorkomen en hoe bassicommando’s aan te leren.

Socialiseren

Dit hoodfstuk is erop gericht om ervoor te zorgen dat je Jack Russel zich onder alle omstandigheden sociaal moet gedragen. Met de tips en trucs kun je aan de slag zodat de Jack Russel pup precies weet hoe ie zich sociaal zal gedragen ten op zichte van mens en dier.

Leven met een Jack Russel

In dit gedeelte van het handboek staat een schema gebasseerd op elke levensjaar. Hierin staat o.a.vermeld wanneer je het beste voeding kunt geven of hoe lang je bepaalde activiteiten kunt doen en wanneer je het beste je hondje weer kunt laten slapen.

Om gezond door het leven te gaan wordt ook extra aandacht besteed aan de juiste voedingstoffen. En wat de voor en nadelen zijn van droge voeding ten op zichte van natte voeding.

De ziektes die van toepassing zijn bij een Jack Russel worden besproken en wat je het beste kunt doen om die zoveel mogelijk te voorkomen.

Verzorging is natuurlijk een belangerijk onderdeel om eventuele ziektes te voorkomen en om ook zich prettig te laten voelen!

Sport en show

Spelende Jack Russel

Wat sommige mensen misschien niet weten is dat een Jack Russel een ideale hond is om allerlei behendigheidspelletjes mee te doen. Zijn uithoudingsvermogen en slimheid zorgt ervoor dat ie daar heer en meester in is. Daarnaast is het een perfecte uitlaatklep!

Met de juiste stamboom kun je met je allermooiste Jack Russel eventueel naar een hondenshow. Aan welke voorwaarden je moet voldoen staat hier voor je beschreven.

De gouden jaren

Oude Jack Russel

Een Jack Russel is over het algemeen een sterke hond. Ze kennen niet veel ziektes met als gevolg dat een 15 jaar oude Jack Russel eerder regel is dan een uitzondering!

Welke ouderdomskwaaltjes je kunt verwachten en wat er het beste tegen kunt doen staat in dit hoofdstuk uitvoerig beschreven.

Veel gestelde vragen

De meest gangbare vragen worden hier behandeld met als doel dat jij er ook zoveel mogelijk van kan leren!

Eindoordeel

Het ebook is zeer compleet te noemen. Alles wat je maar wilt weten over de hond Jack Russel staat duidelijk beschreven zonder dat het teveel of overbodig is.

Ik kan me voorstellen dat je misschien meerdere verschillende honden hebt gehad en niet echt zit te wachten op een handboek. Maar ondanks dat er natuurlijk veel overeenkomsten zijn wat betreft het opvoeden van honden kent elke type hond toch ook weer veel verschillen.Juist deze verschillen leert ons dat elke hond een bepaalde aanpak nodig heeft.

Als ik kijk naar mijn eigen hond die helaas begin dit jaar is overleden!(Snik!) Dan heb ik misschien een paar fouten kunnen voorkomen als er bijvoorbeeld een handboek voor was geweest.

Beste mensen maak die fout niet! Is je favouriete hond een Jack Russel maar je hebt wat problemen met de opvoeding koop dit handboek en mocht het niets zijn dan kun je later nog altijd naar een hondenschool gaan!

Voor de prijs hoef je het niet te laten. Je kan altijd kijken of het wat voor je is! En anders stuur je het gewoon weer terug!

Klik op de aanbieding voor meer info.

Alles wat je wilt weten over de opvoeding van je favouriete Jack Russel!

Aanbieding!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *