Review De FIT Methode

Gemiddelde leestijd: 19 minuten
Review De Fit Methode

Er bestaan veel boeken zoals de Fit Methode over o.a. afvallen, fitness, voeding en hoe meer gespierder en fitter je kunt worden. 

Natuurlijk wil je een boek aanschaffen waar je zoveel mogelijk aanhebt. Want anders is het gewoon zonde van je geld!

Of je nu wilt afvallen, fitter of sterker worden, voor een ieder is het belangrijk om te worden voorzien van zinvolle informatie.

In deze review ga ik het hebben over de bekende FIT Methode.

Waarin onderscheid zich nu de FIT Methode? Is deze de moeite waard om aan te schaffen?

Wie zijn verantwoordelijk voor het schrijven van De Fit Methode?

Jeroen van der Mark is o.a. de auteur van De Fit Methode en tevens coach en oprichter van de succesvolle website FIT.nl

Betrouwbaar?

Mijn eerste indruk is dat er geen enkele reden is om te twijfelen aan de betrouwbaarheid van Jeroen van der Mark en zijn team van FIT.nl.

Jeroen van der Mark is 7 jaar geleden begonnen met het verzamelen van zinvolle informatie over sport en gezondheid. Naar zijn idee was er gewoon te weinig goede informatie te verkrijgen.

De informatie die je in de FIT Methode zult aantreffen is mede tot stand gekomen door een team van sportdiëtisten, personal coaches, wetenschappers, fysiotherapeuten, artsen en psychologen.

Samenvatting

Hoe werkt nu De Fit Methode?

Als eerste is het de bedoeling om voor jezelf een plan op te stellen zodat je duidelijk je doel kunt verwezenlijken.

Uiteindelijk zul je wel als eigen coach je zelf moeten gaan begeleiden van start naar eindpunt! Dat klinkt als een hele opgave en dat zal naar mijn mening ook zeker niet voor iedereen geschikt zijn! Maar in het FIT Methode boek zul je alle tips en informatie vinden die je daarmee verder kunnen helpen.

Volgens het FIT Methode boek gaat het om drie belangrijke pijlers om succesvol te zijn, en om een fit lichaam te krijgen. Als eerste een juiste mindset, een goede uitgebalanceerde training met rustperiodes en gezonde voeding.

Het FIT.nl Forum

Wat fijn is om te weten is dat je met je vragen altijd terecht kunt bij het FIT.nl Forum. Ook als je het even niet zit zitten kun je op het Forum al je frustratie even kwijt!

Het is alleen jammer dat je hier gebruik van kunt maken als je het FIT Methode plan van 69,95 euro hebt aangeschaft.

De FIT Methode App

Dit is een app die je eventueel naast het FIT Methode boek kunt aanschaffen. Met de Fit Methode App kun je o.a. je vorderingen en trainingsschema’s bekijken. Verder kun je informatie over gezonde voeding terug vinden.

Ik vind het wel minder dat je voor de FIT Methode App moet betalen! Maar je krijgt bij aanschaf van het Fit Methode boek wel de gelegenheid om het voor een maand gratis eerst uit te proberen. Daarna kun je altijd voor je zelf beslissen of je het de moeite waard vindt om het te blijven gebruiken of niet.

Review van De Fit Methode

Meten is weten

Om je doel te halen is het volgens de FIT Methode belangrijk om een aantal startpunten te bepalen. Hierdoor krijg je meer inzicht in je vorderingen. Je startpunt is o.a. je gewicht, de afmetingen van je heup/taille, je BMI,  nemen van een progressie foto en het meten van je vetpercentage.

Ik vind het wel goed dat er gebruik wordt gemaakt van meerdere meetgegevens. Want ik kan me voorstellen dat mensen in het begin soms snel opgeven als er geen directe resultaten op de weegschaal zichtbaar zijn. 

Aan de hand van die start gegevens zul je zien dat vaak toch een verschil zichtbaar zal zijn. Wat natuurlijk weer goed gaat werken voor de motivatie! Dus in dit geval geldt: Meten is weten!

De volgende stap is om je doel uit te kiezen. Dit kan zijn afvallen, spieren vergroten, op gewicht blijven of vooral fitter worden.

Aan de hand van allerlei adviezen zal het FIT Methode boek je daarin proberen te ondersteunen ongeacht welk doel je hebt uitgekozen.

Afvallen

In de nieuwste uitgave van de FIT Methode wordt nu ook meer aandacht besteed hoe je het beste kunt afvallen. Hier wordt nog eens goed bekeken wat de oorzaak van overgewicht kan zijn. Je levensstijl, stress, aanleg maar zelfs ook diëten kunnen het gevolg zijn van overgewicht.

Geen dieet maar een plan dat werkt

Hieruit blijkt dat de auteurs van de Fit Methode duidelijk geen voorstanders zijn van het volgen van diëten. Met name degene waarin je in een korte tijd veel afvalt kan voor een verstoorde stofwisseling zorgen. Wat dan vaak weer resulteert in snel aankomen zodra je je oude eetgewoontes weer hebt oppakt. En dat is zeker niet wat je wilt!

Voor veel mensen is afslanken helaas een bittere noodzaak, vooral als het om je gezondheid gaat. Uiteraard wordt afslanken door veel mensen als lastig en vervelend ervaren.

In het FIT Methode boek vind je allerlei tips om het afslanken toch maar leuk te houden. Maar ook de valkuilen die je tegenkomt, tijdens het afvallen, worden besproken. En natuurlijk hoe voorkom je dat je weer naar je oude gewicht zult gaan!

De juiste mindset!

Juiste mindset

Als je iets wilt bereiken in het leven dan is een juiste mindset heel belangrijk! En als je dat eenmaal hebt bereikt dan zul je ontdekken dat heel veel mogelijk is! Maar hoe krijg je nu de juiste mind set?

In het FIT Methode boek wordt uitgelegd wat het verschil is tussen een statische mindset en een groeiende mindset. En zo kom je er al snel achter welke mindset voor jou van toepassing  is en wat je moet doen om deze eventueel te gaan aanpassen.

Realistisch plan opstellen

Naast een goede mindset is het ook van groot belang om een realistisch plan op te stellen wanneer je wilt afvallen, fitter of sterker wilt worden.

Volgens het FIT Methode boek kun je het beste een plan op stellen door je zelf de volgende vragen te stellen:

1 WAAR ben je ontevreden over en welke belemmeringen ondervind je hiermee?

2 WAT wil je gaan veranderen?

3 HOE ga je het veranderen?

Eetgewoontes

Verkeerde eetgewoontes kunnen een behoorlijke spelbreker zijn waardoor je einddoel steeds verder weg lijkt te zijn. Met behulp van de FIT Methode app krijg je meer inzicht in je huidige eetgewoontes en welke aanpassingen je eventueel zou moeten doen.

Een motivatie dip of terugval is iets wat een ieder wel eens overkomt. Hoe ernstig kan dit zijn ? En vooral hoe ga je hier mee om en hoe kun je voor komen dat zoiets erger gaat worden?

Beweging

Beweging

In het hoofdstuk beweging wordt op een goede wijze uitgelegd  wat het grote belang van bewegen is en welke voordelen het met zich mee brengt. Naast de fysieke voordelen zijn er ook mentale voordelen die je o.a. bij het hardlopen of fitness kunt verkrijgen.

In een grafiek wordt weergegeven welke intentie een bepalende activiteit met zich mee brengt. Ben je nu eenmaal tot de conclusie gekomen dat je te weinig beweegt? Dan geeft het FIT Methode boek je een aantal tips mee waardoor je meer kunt gaan bewegen.

Training

Als je eenmaal hebt ingezien hoe belangrijk het is om te bewegen dan wordt in dit hoofdstuk uitgelegd hoe je moet trainen. In detail wordt beschreven wat er allemaal in je lijf gebeurd als je gaat sporten.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

Welke energie bronnen heb je nodig voor de juiste spieropbouw? Wat gebeurd er met je hartslag tijdens het sporten? En wat is voor jouw een gezonde maximale hartslag? Wat is de functie van zweten? Wat is de juiste ademhaling om blessures te voorkomen? Hoe kun je het beste rekken?

Cardio

Zoals je weet is cardio ideaal voor vet verbranding. Maar niet altijd ben je bewust van de hoeveelheid calorieën die je bij een bepaalde cardio verbrand. De Fit Methode App kan aangeven hoeveel calorieën je verbruikt bij elke sportactiviteit en is volledig afgestemd op je lichaam.

Alle voor en nadelen van cardio activiteiten worden aangeven zodat je een goede keuze kunt maken van welke cardio het beste bij je past.

Krachttraining

Gespierde man

Voor iedereen dit graag gespierder door het leven wil gaan kan alle informatie vinden die je hiervoor nodig hebt. Wat zijn de voordelen van krachttraining en is het wel voor iedereen geschikt?

Op de website van FIT.nl (Website van het jaar 2018)vind je bij fitnessoefeningen een zeer handig overzicht met nog meer tekst en video hoe je het beste een bepaalde spiergroep kunt trainen!

Inrichting krachttraining

Bij het goed inrichten van je training moet je rekening houden met de volgende elementen:

1 Hoe vaak ga je naar de sportschool.

2 Hoe zwaar moet je gaan trainen? 

3 Hoeveel setjes heb je nodig voor het beste resultaat?

4 Welke belasting past het beste bij je gestelde doel? Gaat het om spierkracht, -massa of -conditie?

5 Hoe lang mogen de rustperiodes zijn tussen de sets?

6 Hoe combineer je Cardio het beste met krachttraining?

7 Hoe vaak kun je het beste wisselen van trainingsschema?

8 Losse gewichten of trainingstoestellen?Wat zijn de voor en nadelen hiervan?

9 Zeker niet het onbelangrijkste! Wat is de juiste techniek/houding?

Volgens ons zijn dit best wel belangrijke vragen waar je als beginnende sporter mee kunt zitten. En waar het FIT Methode boek je zo goed mogelijk van informatie probeert te voorzien.

Herstel

Naast een intensieve training is herstel ook meer dan noodzakelijk om een zo fit mogelijk lichaam te creëren. Mocht je even niet weten hoe je het beste kunt relaxen dan vind je hier alle informatie.

Een voedingsplan

Voedingsplan

Afhankelijk van je doel is het belangrijk om een passend voedingsplan te maken. Want de een wil meer spieren terwijl een ander graag vet wil verliezen.

Welke samenstelling moet je kiezen? Ben je een duursporter of een krachtsporter? Hoeveel moet ik eten? Welke producten moet ik kiezen?

Op deze vragen wordt uitgebreid antwoord gegeven. Als voorbeeld staat in het boek o.a. een boodschappenlijstje waar je volgens ons wel een goede indruk krijgt over de gezonde producten die je in huis zou moeten halen.

In het laatste gedeelte van het boek vind je allerlei recepten en mocht je dat nog niet genoeg vinden dan is er nog volop keuze op de website van FIT.nl! Ook meer dan voldoende informatie voor de vegetariër of veganist.

Mijn mening over de FIT Methode

Ik kan concluderen dat het Fit Methode boek behoorlijk uitgebreid en deskundig is opgezet. Het is voor iedereen geschikt om te lezen die met sport bezig is of graag wil afvallen. Het bevat ook zeker nuttige informatie voor de vergevorderde sporter die eventueel vast zit in zijn dagelijkse routine.

Ik kan uit de vele positieve ervaringen van andere lezers opmaken dat het gewoon een heel goed en kompleet boek is. Daarnaast is het makkelijk om te lezen en daarom voor een grote doelgroep toegankelijk.

De FIT Methode App is helaas wel een App waar je voor moet betalen maar het ziet er kompleet en degelijk uit. We kunnen ons voorstellen dat het zeker een goede aanvulling is voor het sneller behalen van je doelen.

Sommige tips lijken wel voor de hand te liggen maar het kan voor je net even die eyeopener zijn en dat duwtje in de goede richting.

Over het algemeen is het een prettig boek om te lezen met een duidelijke no nonsens uitleg. Er worden geen valse beloftes gedaan en zolang je de juiste mindset weet te vinden is er geen reden om niet je doel te kunnen halen! 

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het boek zijn 29,95 euro en volgens mij is dat een zeer goede prijs. Je krijgt 264 pagina’s aan deskundige informatie tot je beschikking plus een maand gratis gebruik van de FIT Methode App.

Een andere optie is om voor het Fit Methode plan te gaan. Deze is wel veel uitgebreider met o.a. 3 maanden gratis gebruik van de FIT Methode App plus nog veel meer extra informatie! Eenmalige kosten hiervoor zijn 69,95 Euro. 

Als laatste is er de mogelijkheid om van het online 1 op 1 coaching traject gebruik te maken.

Dit laatste pakket kost vanaf 74 euro per maand en is opzegbaar na 6 maanden. Het drie maanden plan is 99 euro per maand of je kunt ook voor het trial pakket gaan en dat is een eenmalig bedrag van 149 euro.

Ik kan me heel goed voorstellen dat de online 1 op 1 coaching een hele investering is! Maar aan de andere kant heb je wel een zeer deskundig team tot je beschikking.

Deze kunnen je van alle informatie voorzien die je nodig hebt om je doel te bereiken. En dat is op zich ook al een hele investering waard!

Personal trainer

Het grote voordeel van je eigen personal trainer is wel dat deze fysiek bij je aanwezig is om je dat extra duwtje in de rug te geven. Dat is bij het online coaching natuurlijk niet het geval want het contact gaat via de mail, app of chat.

Maar uiteindelijk zul je het toch allemaal zelf moeten doen!

Of zo’n personal trainer net zoveel adviezen en informatie kan geven als het FIT.nl team valt natuurlijk te betwijfelen! En in dat geval is de prijs dan ook meer dan redelijk te noemen.

Niet goed geld terug

Mocht het zo zijn dat je na aanschaf van een van de producten het toch niet zo ziet zitten dan is dat geen enkel probleem want binnen 14 dagen kun je gewoon weer je geld terug krijgen.

Advies

Ik kan me voorstellen dat je na aanleiding van dit review nog meer nieuwsgieriger bent geworden naar het FIT Methode boek en de aanvullende pakketen!

Mijn advies is om eerst goed op de website van FIT.nl te kijken door op de link onderaan te klikken. Dan kun je voor jezelf bepalen welk pakket het beste bij je past. Heel veel succes ermee!

Review De Fit Methode

De Fit Methode

Wil je meer informatie over het FIT Methode boek en de aanvullende pakketen? Bekijk hier de website en lees meer over de vele positieve ervaringen!

Ga DIRECT Naar De Geheime Kortingspagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *