Review eCursus Nooit meer Zorgen of Stress

Gemiddelde leestijd: 16 minuten

Wil je graag meer weten hoe je een leven kunt leiden zonder al te veel zorgen en stress? Ben je iemand die de hele dag zit te piekeren en niet meer weet hoe je van het leven kunt genieten?

Om een leven zonder zorgen en stress te leiden is moed nodig om bepaalde stappen te maken. Loop je al jaren met het idee om je leven totaal een andere wending te geven? Dan is het tijd om actie te ondernemen!

In balans komen

Studies hebben aangetoond dat alleen de manier van denken al van invloed kan zijn op je lichamelijke en geestelijke toestand. Door je denkwijze te veranderen kun je meer in balans komen. Dit kan een hele opgave zijn. Maar gelukkig zijn er cursussen die je daar mee op weg kunnen helpen.

Depressief van stress

Heb je veel zorgen en stress? Wanneer je het gevoel hebt dat je leven te veel beheerst wordt door zorgen en stress dan is het tijd om actie te ondernemen! Want als je hier te lang mee blijft zitten dan is de kans op somberheid of depressiviteit vrij groot!

Veel mensen denken dat een bepaalde situatie stress bepalend is. Maar het is echter hoe je er als persoon mee om gaat. Voor sommige kan een file heel stress verhogend zijn maar dat geldt niet voor iedereen.

Hoogsensitiviteit

De ene mens kan dus van nature meer gevoeliger voor zorgen en stress zijn dan een ander. Zo ben ik zelf uitermate gevoelig voor prikkels om mij heen. Doordat ik deze moeilijk kan filteren neemt de stress veel sneller toe dan een gemiddeld persoon.

Ongeveer 10 tot 20 procent van de wereldbevolking heeft in meer of mindere mate last van verhoogde gevoeligheid voor prikkels van buitenaf. In mijn geval is het voornamelijk de drukte van teveel mensen.

Zo is er meer dan voldoende lectuur waarin wordt beschreven hoe je als HSPer je gevoeligheid als kracht kunt gebruiken.

Het boek “Hoogsensitiviteit als Kracht” van Carolina Bont is een goed voorbeeld hoe je op een positieve wijze met die gevoeligheid om kunt gaan.

Eigenschappen voor teveel zorgen en stress

Gevoelige mensen hebben dus over het algemeen meer last van stress dan gemiddeld. Bezit je de volgende karaktereigenschappen dan moet je ook oppassen dat zorgen en stress niet de overhand krijgen:

-Als je teveel naar perfectionisme streeft.

-Moeite hebben om ‘nee’ te kunnen zeggen.

-Teveel van zichzelf eisen.

-Een te groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben.

-Te veel betrokken zijn bij je werk.

-Het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen.

-Lastig vinden om een ander om advies of steun te vragen.

-In gezelschap moeilijk jezelf kunnen zijn.

-Gebrek aan zelfvertrouwen.

-Moeite om gevoelens te uiten.

-Het gevoel geen invloed op je leven te hebben.

-Pessimistische kijk op het leven.

Wat is stress?

Laten we eens kijken wat stress nu eigenlijk is. Stress is niet altijd verkeerd om te hebben. Om in sommige gevallen goed te functioneren is het hebben van stress juist heel handig!

Wat zou je doen als een leeuw op je af rent en je hebt geen stress?

Dit noemen we gezonde stress. De spanning die je voelt bij een belangrijke gebeurtenis zoals een examen.(Of dus die leeuw!).Maar als die gebeurtenis voorbij is dan verdwijnt na een tijdje ook de stress.

Het hebben van stress houd in dat je lichaam klaar is om actie te ondernemen. De vrijgekomen adrenaline levert brandstof voor je spieren.

Na de stress is het belangrijk om te ontspannen. Je geeft dan je lichaam de tijd om te herstellen. Heb je nu te maken met langdurige spanning zonder tijd om te herstellen dan is er sprake van ongezonde stress.

Een burn-out ligt op de loer! Als er niet op tijd actie wordt ondernomen dan is somberheid of depressie het gevolg!

Ik spreek hier uit ervaring. Zelf heb ik de symptomen te lang verwaarloosd met een langdurige burn-out als gevolg! Helaas is dit een verschijnsel wat je in onze hectische wereld alleen maar ziet toenemen!

Antidepressiva

Het medicijn antidepressiva wordt door ongeveer een miljoen Nederlanders gebruikt. Meestal verdwijnen de depressieve klachten maar de oorzaak van het probleem wordt niet aangepakt.

Raadzaam is om een psycholoog of psychiater te blijven raadplegen. Zodat je weer geleidelijk kunt afbouwen om niet te afhankelijk van de antidepressiva te blijven.

Bijwerkingen

Zoals vele medicijnen kent antidepressiva helaas ook vele vervelende bijwerkingen.

Dit kunnen zijn: Angststoornissen, gewichtstoename, slapeloosheid, seksuele stoornissen, minder behoefte aan sociaal contact en sufheid.Mijn periode tijdens het gebruik van de antidepressiva omschrijf ik altijd als mijn zombie periode. Het leven heeft geen pieken en dalen meer. Daarnaast had ik ook veel last van angstaanvallen.

Wil hier wel mee aangeven dat het mijn persoonlijke ervaring is. Er zijn uiteraard ook mensen die juist hele goede ervaringen hebben met antidepressiva.

Innerlijke kracht

Tijdens mijn burn-out ben ik op zoek gegaan naar andere manieren om van mijn depressie af te komen. Zo kwam ik o.a. het boek “Jij bent de Placebo ” van Dr John Dispenza tegen.In dit boek wordt je innerlijke kracht beschreven. De basis van dit boek gaat over dat ieder mens het vermogen heeft om zichzelf te genezen. Dit boek heeft mij ook geholpen en in een later stadium wil ik er graag een uitgebreider review over geven.

Tips voor minder zorgen en stress

Naar aanleiding van het lezen van diverse boeken heb ik voor mezelf een aantal bruikbare tips gevonden:

-Je manier van denken kan genezend werken.Probeer je denkwijze op een positieve manier aan te pakken.

-Een wandeling in de natuur kan heel ontspannend werken en brengen je zorgen vaak in een redelijk perspectief.

-Vind je het moeilijk om uit jezelf een wandeling te maken? Schaf een hond aan! Dan moet je wel! Heb ik zelf ook gedaan!

-Probeer een aantal keren per dag een volledige yoga ademhaling.Op internet vind je voldoende informatie hierover.

-Vermijd suiker en cafeïne.Deze stimuleren de aanmaak van het stresshormoon cortisol.

-Ga naar de sauna. Heerlijk!

-Dump al je negatieve vrienden en kennissen. Deze slurpen je energie op!

-Geen stimulerende middelen zoals drank en drugs.

-Positieve mensen om je heen verzamelen.

-Meer regelmaat in je leven.

-Voldoende nachtrust.

-Meer gezond eten.Veel water drinken.

-Probeer elke dag een beetje te mediteren.

-En als laatste vooral goede boeken lezen en zinvolle cursussen volgen.

E-cursus Nooit meer zorgen of stress

Naast het lezen van inspirerende boeken leek me het ook zinvol om een cursus over minder zorgen en stress te gaan volgen. Via het internet kwam ik op de e-cursus van Frank de Moei uit.

Frank de Moei is een bekend als een professionele coach en trainer met diploma’s in life-coaching en positieve psychologie.

Gezien de vele positieve verhalen besloot ik voor mezelf de e-cursus “Nooit meer zorgen of stress” aan te schaffen.

Nooit meer zorgen of stress klinkt te mooi on waar te zijn! Maar ik was te nieuwsgierig om het links te laten liggen.

De cursus bestaat uit drie onderdelen. Hier een korte samenvatting:

Angst loslaten

Om te beginnen is het mega belangrijk om voor jezelf te achterhalen waar de stress en zorgen vandaan komen. En welke gedachten bepalen dat je zorgen gaat maken.

Je gaat leren herkennen wat de belangrijkste stressfactoren zijn. En wat maakt het nu zo moeilijk om te stoppen met piekeren?

Je moet jezelf gaan afvragen waarom bepaalde zorgen steeds terugkomen.Vervolgens ga je leren om de eerste stappen te gaan maken om die te veranderen. Laat de angst in je los. Voel je vrij als een vogel.

Naar je lichaam leren luisteren

In het tweede gedeelte van de cursus gaat erom jezelf aan te leren om de dagelijkse zorgen los te laten. Je zult moeten proberen om meer naar je lichaam te luisteren en vervolgens totaal te gaan ontspannen.

Als je dat eenmaal onder de knie hebt is het makkelijker om je hoofd leeg te maken en zul je een heerlijke rust ervaren.Je leert hoe je je dagelijkse zorgen kunt veranderen in positieve overtuigingen en gedachten.

De behoefte aan controle zal uiteindelijk veel minder moeten gaan worden. Dat krijg je voor elkaar door de situatie te accepteren zoals die is.Te gaan realiseren dat niets of niemand je zorgen of stress kan geven!

Het resultaat waar de cursus naar toe wilt is dat je meer vertrouwen in jezelf en in de toekomst gaat krijgen.Laat de negatieve gedachten los en zet je zorgen om in actie.

Leren ontspannen

Kind doet meditatie

Het laatste gedeelte van de cursus gaat voornamelijk hoe je het beste kunt ontspannen.

Er wordt uitgelegd hoe je het beste je eigen vrijheid kunt creëren. De kunst is om deze zoveel mogelijk consequent toe te passen.Als dat volgens Frank de Moei eenmaal gelukt is dan is er geen reden om zorgen en stress meer te hebben.Leren leven om in het moment te staan en gelukkig te zijn in elke situatie is de doelstelling.

Het gevolg zal zijn dat je meer positieve ervaringen zult aantrekken. Zodra je meer in contact komt met je echte ‘ik’ zal het steeds makkelijker gaan. Want deze kent geen zorgen en stress.

In het laatste gedeelte van cursus worden technieken behandeld die ervoor zorgen dat je optimaal blijvend kunt ontspannen.

Ik hoop dat je na deze korte samenvatting een beetje een idee hebt waar de cursus over gaat!

Wat vind ik van de cursus?

Kan deze cursus ervoor zorgen dat je nooit meer zorgen of stress zult hebben?

De tips en trucs die je worden aangereikt zullen zeker voor verlichting kunnen zorgen. Maar de kunst is om die ook consequent te blijven uitvoeren! Daarnaast is ieder mens ook verschillend. Heb je net als ik aanleg voor stress dan kan een cursus of een boek die niet zomaar wegnemen.

Maar ben je net als ik opzoek naar alternatieve manieren? Dan is deze cursus zeker een waardevolle aanvulling! In combinatie met de besproken bovenstaande tips kan het zeker verlichting geven en zal voor jou langzaam weer de zon gaan schijnen! Net zoals het bij mij heeft gedaan!

Bonus

Naast de cursus ontvang je twee extra bonussen:

Het e-boek Inzicht in je Kracht!
(Waarde: € 25,–)

56 Pagina’s inspiratie over persoonlijke kracht en inzicht in verandering.

Eén E-Mail Coachingsessie
(Waarde: € 25,–)

Als je nog een aantal vragen hebben voor Frank de Moei dan kun je gebruik maken van een coachingsessie per mail.

De kosten

De waarde van het pakket is 199 Euro maar nu is het tijdelijk voor 59 euro beschikbaar.

In 9 weken ontvang je 19 lessen per e-mail die je veel tips en trucs geven om je zorgen los te laten. 

Het voordeel van deze cursus is dat je 15 dagen de tijd hebt om het toe te passen. Werkt het niet voor jou dan stuur je een mail naar Frank de Moei en krijg je zonder problemen je geld weer terug!

Een leven leiden zonder zorgen en stress? Vele cursisten zijn je al voorgegaan!

Kortingspagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *