Review Blijvend Zelfvertrouwen

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Zou je niet graag met meer zelfvertrouwen door het leven willen? Misschien wil je wel meer verandering in je leven maar heb je daar niet de moed en het zelfvertrouwen voor om door te zetten!

Review Blijvend zelfvertrouwen

Je kunt je in eerste instantie afvragen waar je gebrek aan zelfvertrouwen vandaan komt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat onzekerheid niet bij de geboorte ontstaat. Maar dat eerder opvoeding en bepaalde ervaringen in de jonge jaren bepalend kunnen zijn voor de mate van zelfvertrouwen. Wanneer je op je jonge leeftijd regelmatig te horen krijgt dat je niet goed genoeg bent dan ga je dat uiteindelijk ook geloven!

Soms komt het wel eens voor dat je een bepaalde periode in je leven wel wat meer zelfvertrouwen kunt gebruiken. Dat is opzicht niet zo heel erg want dat hoort nou eenmaal bij het leven. Maar het kan ook problematische vormen gaan aannemen die je dagelijkse bezigheden kunnen beïnvloeden.Gebrek aan zelfvertrouwen kan zelfs op een gegeven moment de vorm van een psychische stoornis aannemen

Succesvol en gelukkig leven

Als basis voor een succesvol en gelukkig leven is een bepaalde hoeveelheid gezond zelfvertrouwen voor nodig. In dit artikel wil ik je graag vertellen over een cursus van Frank de Moei waarmee je in een korte tijd blijvend zelfvertrouwen kunt gaan ontwikkelen.

Wie is Frank de Moei?

Frank de Moei is een erkende en bekende professionele coach en trainer met diploma’s in life-coaching en positieve psychologie.

Review Blijvend Zelfverouwen

Ik heb de cursus aangeschaft om voor jou te kijken of de cursus van Frank de Moei in een korte tijd blijvend zelfvertrouwen kan verschaffen.

De bedoeling van de cursus is om o.a. inzicht te krijgen waar je gebrek aan zelfvertrouwen is ontstaan en wat zelfvertrouwen precies inhoud.

De cursus ontvang je elke week over een periode van 13 weken. In eerste instantie ga je veel kennis opdoen en daarna zal je het geleerde in de praktijk brengen.

Ik zal in een korte samenvatting vertellen wat de cursus precies inhoud waardoor je een goede algemene indruk zult krijgen.

Naast de cursus ontvang je als bonus drie digitale boeken :

1 Inzicht in je kracht.

2 Je bent prima zoals je bent.

3 Volg je eigen weg.

Zoals eerder vermeld wordt in het begin van de cursus uitvoerig beschreven wat zelfvertrouwen precies inhoud. Verder krijg je inzicht tussen de verschillen in gedachtengang van iemand met zelfvertrouwen t.o.v. iemand zonder zelfvertrouwen.

Goed fundament

Het is belangrijk om te achterhalen waar je gebrek aan zelfvertrouwen is ontstaan. Zodra je dat eenmaal goed hebt begrepen bouw je voor jezelf een goed fundament om de juiste tips en trucs te kunnen toepassen.

Affirmaties

Een van de vele tips is bijvoorbeeld het regelmatig uitspreken van affirmaties. Dit kan van alles zijn zolang het je maar een positief gevoel oplevert en een gevoel van zelfvertrouwen geeft. Je onderbewustzijn zal deze positieve vibe langzaam overnemen en als je waarheid gaan zien.

Het gebrek aan zelfvertrouwen is o.a. ontstaan doordat je jarenlang jezelf op een negatieve manier toespreekt!

De wekelijkse cursus wordt altijd afgesloten met oefeningen om de theorie in de praktijk te gaan toepassen. Daarnaast wordt je min of meer ook gedwongen om na te denken over je eigen situatie.

Invloed op je leven

Het is belangrijk om te realiseren dat het hebben van een gezonde hoeveelheid zelfvertrouwen een enorme invloed heeft op de kwaliteit van je leven! Uit de cursus zal blijken dat het de basis is voor geluk, succes, relaties, positieve verwachtingen, geestelijke balans, mentale en sociale weerbaarheid.

Het inzichtelijk krijgen van de oorzaak van gebrek aan zelfvertrouwen vind je in het vierde deel van de cursus. In de meeste gevallen zijn de reacties van je omgeving bepalend voor je zelfvertrouwen. Mocht het je niet helemaal duidelijk zijn waar het vandaan komt dan zal dit gedeelte van je cursus je op weg helpen om het ontstaan te herkennen.

Kenmerken voor gebrek aan zelfvertrouwen

Het uit zich meestal in verlegenheid, afhankelijkheid, zelfkritiek en overcompensatie. Deze kenmerken worden onder de loep genomen waardoor je snel kunt herkennen in welke categorie je valt.

Het spreekt voor zich dat het vergroten van je zelfvertrouwen niet vanzelf zal gaan. Je kunt het beschouwen als het vergroten van een spier. Je zult regelmatig de besproken oefeningen en adviezen moeten uitvoeren om je zelfvertrouwen te versterken!

Interne criticus

Een van de aangereikte oplossingen is o.a. het proberen los laten van je interne criticus. Want deze is funest voor je zelfvertrouwen! Deze interne stem dient onmiddellijk het zwijgen te worden opgelegd. Makkelijk gezegd dan gedaan zul je denken! Maar aan de hand van oefeningen en adviezen zal je interne criticus langzaam op de achtergrond komen te staan en uiteindelijk verdwijnen!

Volgens de cursus is het een grote fout om constant bezig te zijn met het proberen te verbeteren van je zwakke punten. Want dit kost je veels te veel energie en omdat het niet je ding is zul je daar ook nooit vrolijk van worden.

Het advies van Frank de Moei is om voornamelijk naar je sterke punten te kijken. Focus op je talenten en passies want daar haal je je geluk en zelfvertrouwen uit.

Afstemmen op je gevoel

Mocht je niet precies weten waar je talenten liggen dan is het afstemmen op je gevoel de oplossing! In dit gedeelte van de cursus wordt geleerd hoe je het beste naar je gevoel kunt luisteren. Door jezelf bepaalde dwingende vragen te stellen ontdek je steeds meer over wat je echt wilt.

Hoe mooi zo het zijn dat je altijd je zelf zou kunnen zijn? Voor de een is dat makkelijker dan voor de ander. Toch is dat wel een van de meest waardevolle tips voor het creëren van blijvend zelfvertrouwen. Door zoveel mogelijk jezelf te zijn betekent ook dat je op bepaalde momenten ook ‘nee’ moet kunnen zeggen! Door het toepassen van bepaalde gedachtes , overtuigingen of affirmaties leer je om zoveel mogelijk bij jezelf te blijven. En je raad het al! Het resultaat is een versterkt zelfvertrouwen!

Bevriend met jezelf

Mensen die over voldoende zelfvertrouwen beschikken zijn vaak goed bevriend met zich zelf. Het advies is om een positieve dialoog met je zelf aan te gaan.De tips en trucs die je worden aangereikt zorgen ervoor dat je minder streng voor jezelf hoeft te zijn. Want perfectionisme werkt nu eenmaal verlammend voor je zelfvertrouwen!

In het laatste gedeelte van de cursus worden handvatten aangereikt over het stellen van realistische doelen die ervoor zorgen dat voor jou blijvend zelfvertrouwen haalbaar is!

Wat is mijn mening?

De cursus spreekt voor zich en de adviezen en oefeningen worden duidelijk besproken waardoor het voor iedereen toegankelijk is. De eenvoud van de tips en trucs geven soms het idee dat het makkelijk lijkt om meer zelfvertrouwen te krijgen. Niets is minder waar natuurlijk maar de kracht van de cursus schuilt hem juist in zijn eenvoud.

Opgelopen trauma’s door jarenlange vernedering zal niet direct als sneeuw voor de zon verdwijnen. Maar de effectiviteit is aan de andere kant grotendeels afhankelijk van je eigen inzet en motivatie!

De oefeningen, adviezen en overtuigingen waar je mee aan de slag kunt gaan zijn meer dan waardevol om een positieve verandering te kunnen waarborgen.

Het voordeel van een wekelijkse email cursus is dat je in een rustig tempo het geleerde in de praktijk kunt brengen.

De prijs van 49 Euro is meer dan redelijk te noemen en daarnaast krijg je ook drie uitgebreide digitale boeken er kado bij.

Als je de vele positieve ervaringen van andere cursisten leest dan zal het je meer overtuigen om snel met de cursus te beginnen!

Ik heb er vertrouwen in dat het jou meer zelfvertrouwen zal opleveren! Bij mij een ieder geval wel!!

Als persoonlijke noot wil ik er aan toevoegen dat mede dankzij de cursus ik een belangrijke stap in mijn werk heb gemaakt dat zonder voldoende zelfvertrouwen niet mogelijk was!

Heel veel succes!

Review Blijvend Zelfverouwen

Meer succes en geluk door blijvend zelfvertrouwen?

De cursus blijvend zelfvertrouwen kan je hiermee helpen!

Klik hier voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *