Review 50 dagen Koolhydraatarm programma

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
50 dagen koolhydraatarm programma

Vandaag wil ik graag aandacht besteden aan het bekende 50 dagen koolhydraatarm programma van Niels Bosman.

Niels Bosman

Ik sta zeker achter de levensfilosofie van Niels Bosman. Zijn passie is om een relaxed, gezond maar vooral ook gelukkig leven te leiden. Om zo’n leven te kunnen leiden is het van groot belang om een sterk en gezond lichaam te hebben.

Uiteraard hoort hier een gezonde manier van eten bij. Niels Bosman heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar het zo gezond mogelijk af vallen zonder honger te lijden. Dat heeft zich uiteindelijk geresulteerd in het ’50 dagen koolhydraatarm programma’ ebook.

Wat houd het precies in en voor wie is het geschikt?

Het is een programma waarin staat beschreven wat je komende 50 dagen het beste kunt gaan eten wanneer je gezond wil afvallen. Door de voorgeschreven menu’s te gebruiken krijg je de juiste hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten die je per dag nodig hebt.

Waarschijnlijk zullen nu al veel mensen denken dat ze dan 50 dagen lang moeten gaan honger lijden! Niels Bosman beloofd dat het laatste zeker niet het geval is! Integendeel je mag zelfs 6 keer per dag eten!

De bedoeling van het programma is dat je niet minder gaat eten maar naar een andere manier van eten zult gaan.

In het eerste gedeelte van het boek staan 50 dagmenu’s waarmee je aan de slag kunt gaan. Per dag staan drie maaltijden en drie verantwoorde tussendoortje beschreven.

Wat belangrijk is om te weten dat het 50 dagen programma voornamelijk bedoeld is voor vrouwen die graag 10 kilo of meer willen afvallen.

Knorrende maag

Ook voor mannen geschikt

Het is als man natuurlijk geen probleem als je met het programma mee wilt doen maar je moet er wel rekening mee houden dat je wel wat extra calorieën tot je moet nemen! De kans is anders groot dat je aan het einde van de dag met een knorrende maag zit! Als advies wordt gegeven door extra aardappelen, pasta of rijst aan het menu toe te voegen.

Het programma is niet gemaakt voor vegetariërs of veganisten. Semi vegetariërs kunnen eventueel de recepten met vlees vervangen door vis.

Resultaten?

Een super belangrijke vraag is: Hoeveel kilo’s zal ik na 50 dagen kwijtraken? Een test heeft uitgewezen dat het kan variëren van 7 kilo tot zelfs 36 kilo!

Schrijver en maker Niels Bosman van het 50 dagen programma beloofd je een iedere geval dat je gegarandeerd je geld terug krijgt als je niets afvalt. Met voorwaarde dat je natuurlijk aan het voorgeschreven programma hebt gehouden.

Tips

Nog enkele tips voordat je met de menu’s aan de slag gaat:

-Liever geen boter op brood en anders een dun laagje roomboter.

-Zoveel mogelijk koolhydraatarm brood gebruiken.

-Lus je niet alles?: Vervang producten uit het menu door andere van het programma die je wel lekker vindt. Let alleen wel op de juiste voedingswaarden.

-Aanpassen van het menu is altijd mogelijk zolang je altijd op ongeveer de zelfde voedingswaarden uitkomt.

Honger!?

In het begin zal het best wel lastig zijn en de kans bestaat dat je nog regelmatig een hongergevoel zult hebben. Niels Bosman spreekt hier over een verschil in hongergevoel. Waarschijnlijk heb je in al die jaren een gewoonte ontwikkelt om regelmatig te eten of te snoepen.

Dit is geen normaal hongergevoel maar het zijn je hersens die je wijs maken dat je honger hebt. Het is belangrijk dat je de eerste weken dit zogenaamde breinhonger monster onder controle krijgt! Uiteindelijk zul je meer in balans komen en zal je eetlust verminderen naar normale proporties.

Wat als het fout gaat?

Het advies is om niet gelijk de allergrootste taart te bestellen maar realiseren dat het heel normaal kan zijn. Probeer verder te gaan waar je gestrand bent of ga opzoek naar hulp. Het is super belangrijk om juist niet op die bank te blijven hangen maar om actie te ondernemen voor de broodnodige afleiding!

GA op zoek naar die dikke vriend of vriendin en besluit om samen ervoor te gaan. Het is bewezen dat het eenmaal beter gaat als je samen in het zelfde schuitje zit!

Wat is de ideale voorbereiding?

Om afstand te nemen van het verlangen naar suiker dan is het raadzaam om van voren te gaan detoxen. Niels Bosman heeft voor de liefhebbers een 7 daagse smoothie detox kuur bedacht. Dat zal ongetwijfeld even zwaar zijn maar je bent dan beter voorbereid voor het 50 dagen programma.

Extra Supplementen?

Voor wat extra power zijn extra supplementen geen overbodige luxe. Om te voorkomen dat je heel veel supplementen tegelijk moet slikken is een greenjuice drankje ideaal tijdens je 50 dagen programma.

Omdat er weinig brood wordt gegeten krijg je minder zout wat de bedoeling is. Het is raadzaam om kelppoeder te gebruiken om het jodium tekort aan te vullen. Als laatste wordt ook aanbevolen om wat extra vitamine D3 aan te schaffen.

Bewust eten

Voordat je helemaal los gaat met het 50 dagen programma wil Niels Bosman je erop wijzen om vooral bewust te gaan eten. Dat is iets wat je in meerdere yoga en meditatie boeken tegen komt.

Het belang van het genieten zonder afleiding zal je spijsvertering alleen maar ten goede komen. Door op je voeding meer te concentreren en goed te kauwen zal als gevolg hebben dat je hongergevoel snel verdwijnt.

Wat is mijn mening?

Het 50 dagen koolhydraatarm programma is een digitaal pdf bestand. Het voordeel hiervan is dat je het na betaling direct op je laptop, smartphone of iPad kunt bekijken en ermee aan de slag kunt gaan.

Aan de andere kant kan ik me goed voorstellen dat een fysiek boek heel handig kan zijn als je met de recepten aan de gang bent. Mijn advies is om specifieke recepten, die wat meer aandacht nodig hebben, van te voren uit te printen.

De 50 menu’s zijn overzichtelijk met vermelding van het aantal calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten. Hieronder een voorbeeld menu van de eerste dag.

Voorbeeld menu

Zoals eerder vermeld is het 50 dagen programma voornamelijk voor vrouwen samengesteld. Helaas zijn voor mannen geen aparte menu’s te vinden.

Vegetarian of veganist?

Het 50 dagen programma is niet samengesteld voor veganisten, vegetariërs of mensen met een voedselallergie. Dat is op zich wel jammer omdat het aantal vegetariërs en veganisten de laatste jaren toenemen. Misschien dat in de toekomst nog een 50 dagen programma komt die speciaal voor deze groep van toepassing is?

Het grote voordeel is dat je precies weet wat je voor 50 dagen gaat eten. De recepten staan in het tweede gedeelte van het boek allemaal duidelijk met foto’s beschreven.

Elke week wordt afgesloten met een aantal tips en een korte peptalk voor de motivatie. Die voor de een wat harder nodig zal zijn dan voor de andere!

Zal het gaan werken?

Gezien de vele goede ervaringen geloof ik graag dat je in 50 dagen zult afvallen! Maar zal het voor iedereen geschikt zijn? Het gaat om een aanpassing van je eetgewoontes die voor sommige mensen misschien best wel ingrijpend kan zijn!

Wat ga je doen na 50 dagen? Hier mis ik wat extra informatie en tips over hoe je het beste je bereikte gewicht vast kunt houden. Waarschijnlijk ben je al zo gewend aan je koolhydraatarm dieet dat het geen belemmering zal zijn om hier mee door te gaan!

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn 37 euro voor het digitale boek plus 3 bonussen.

De eerste bonus zijn boodschappenlijstje voor zeven weken. Voor elke week heb je een boodschappenlijst waardoor je met het boodschappen doen helemaal niet meer hoeft na te denken!

Review 50 dagen koolhydraatarm programma

De tweede bonus is een overzicht wat je het beste kunt drinken tijdens het programma waardoor je nog meer kunt afvallen.

Review 50 dagen koolhydraatarm programma

De laatste bonus is een verrassingsbonus met 100 koolhydraatarme lekkernijen ter waarde van 27 Euro.

Review 50 dagen koolhydraatarm programma

Alles bij elkaar opgeteld zijn de aanschafkosten van 37 Euro meer dan goed te noemen!

Advies

Wil je binnen 2 maanden afvallen op een gezonde en verantwoorde manier zonder honger te lijden? Dan is het zeker de moeite waard om met het 50 dagen programma te beginnen. De kans dat je niet afvalt lijkt me heel klein maar mocht dat het geval zijn dan krijg je je geld zonder problemen weer terug!

Review 50 dagen koolhydraatarm programma

Afvallen zonder honger lijden!

50 Dagen op een gezonde en verantwoorde manier afvallen zonder honger te lijden? Kijk hier voor meer informatie!

Klik hier om direct naar de kortingspagina te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *